– مدلهای استقرار سیستم مدیریت ارتباط با مشتری
اصولاً طراحی و پیاده سازی CRM نیازمند ملاحظات متعددی است که موارد زیر برخی از مهمترین آنهاست.
- یکپارچه نمودن سیستمهای front-end با فرآیند داده کاوی back- office به منظور رسیدن به دیدگاه مشتری.
- ایجاد یک انبار داده مرکزی برای دادههای جدید و قدیم، داده کاوی و تجزیه و تحلیل آن، ایجاد مدلهای داده متفاوت برای ارائه راه کار، استاندارد نمودن فرمت دادهها برای کاهش پیچیدگی و استفاده نمودن از دادههای با کیفیت بالا
- اتوماسیون فرآیند تصمیم گیری، نظارت واریانسها در رفتار مشتری.
- استفاده از تجزیه و تحلیل خوشه ای برای کشف چشم اندازهای مشتریان جدید
- ساخت، آزمایش و بکارگیری مدلهای تحلیل
- تعریف روشن و قابل اندازه گیری از اهداف کسب و کار برای هر مرحله
- سنجش رضایت مشتری
- تجزیه و تحلیل پایگاه داده مشتری
- ترفیع وفاداری مشتری برای افزایش سودآوری و تعیین نیازها و فرصتهای مشتری
- پیشنهاد سطح خدمت رسانی مشابه به مشتری از طریق کانالها (تامپسون ۲۰۰۶).
اما استفاده از همه این ملاحظات در طراحی و پیاده سازی سیستمها زمانی ممکن است که فعالیت طراحی در بستر یک مدل مفهومی انجام شود. در واقع این مدلها شکل انتزاعی از واقعیت تعامل و ارتباط بین مؤلفههای مختلف استراتژی، فرآیند یا فلسفه CRM در یک سازمان میباشد. در این قسمت برخی از مدلهای مفهومی مطرح را بررسی می کنیم.
۲-۲-۱۱-۱- مدل تعالی شرکتهای برتر (LIC)
این مدل مطابق شکل ۲-۲ میباشد. مطابق این مدل در ابتدا لازم است راهبرد کسب و کار با راهبرد CRM همتراز شوند که در این مرحله میبایست به ارزیابی نیازهای شرکت پرداخت و اهداف اساسی CRM را تعریف نمود. در مرحله دوم زیر ساختارهای فناوری مربوط به ادغام. دادههای مربوط به مشتریان ایجاد میشوند به عبارتی این زیر ساختارهای فناوری جهت یکپارچگی دادهها و نقاط ارتباطی با مشتری میباشند (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
در مرحله سوم، بخش بندی مشتریان بر اساس رفتار خریدشان انجام میگیرد که برای این منظور لازم است مشخصات فردی مشتری از جمله خواستههای وی، الگوهای روانی و رفتاری وی شناسایی شده و این ورودیها جهت توسعه و ایجاد محصول جدید بکار آید. در مرحله چهارم به شخصی سازی تعاملات با مشتریان پرداخته میشود. به عبارتی واسطهای ارتباطی با مشتریان سفارشی سازی میشوند و مکانیزمهایی جهت برقراری تعاملات مشتری در نظر گرفته میشوند. در مرحله آخر راهبرد CRM مورد ارزیابی قرار میگیرد و از روشهای الگوبرداری و گرفتن ایده از بهروشهای صنعت جهت بهبود مدل استفاده میشود (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل