تجارت الکترونیکی به عنوان یک بازار[۱]:
بازارها با تسهیل معادله اطلاعات، کالاها، خدمات و سیستم های پرداختی نقش مهمی را در اقتصاد ایفا می نمایند. و در این فرآیند برای عواملی چون خریداران، فروشندگان، واسطه های بازار و کل جامعه ارزش اقتصادی ایجاد می کنند. بازارهای داد و ستد اعم از الکترونیکی یا غیر الکترونیکی دارای سه وظیفه اصلی هستند که عبارتند از: (معمار نژاد، ۱۳۸۷، ص ۷۵)
۱-مرتبط نمودن خریداران و فروشندگان
۲- تسهیل مبادله اطلاعات، کالاها، خدمات و سیستم های پرداختی همراه با معاملات بازار
۳- ایجاد زیر ساخت ها از جمله چارچوب های قانونی ای که کارکرد بهینه و کارای بازار را امکان پذیر می کند.
در سال های اخیر کاربرد فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی در بازارها بسیار فراگیر شده و تجارت الکترونیکی از طریق تسریع با بهبود وظایف بازار، موجب افزایش کارایی آن و نیز کاهش هزینه های این وظایف به میزان قابل توجهی گردیده است. ظهور بازارهای داد و ستد الکترونیکی به ویژه بازارهای داد و ستد اینترنتی، فرآیند های مورد استفاده در تجارت و زنجیره عرضه را متحول کرده است. تغییر و تحولات ناشی از به کارگیری فناوری اطلاعات منجر به افزایش کارایی اقتصادی شده و با هزینه های معاملاتی و توزیعی پایین تر بازارها را کاراتر کرده است.(همان منبع)
۲-۵ ) اشکال مختلف تجارت الکترونیکی:
۱)دیدگاه فرآیندهای کسب و کار- تجارت الکترونیکی عبارت است از انجام کسب و کار به روش الکترونیکی با استفاده از شبکه های الکترونیکی و جایگزینی اطلاعات به جای فرآیند کار فیزیکی.
۲) دیدگاه خدمات- تجارت الکترونیکی ابزاری برای کاهش هزینه ارائه خدمات توسط دولت و شرکت ها به مصرف کنندگان همواره با بهبود کیفیت خدمات مشتریان و افزایش سرعت ارائه خدمات است.
۳) دیدگاه آموزش و یادگیری- از این دیدگاه تجارت الکترونیکی امکان آموزش و تحصیل را در مدارس، دانشگاه ها و دیگر سازمان ها به روش بر خط یا آنلاین امکان پذیر می سازد.
۴) دیدگاه همکاری- از این منظر تجارت الکترونیکی چارچوبی را برای توسعه همکاری های داخلی و خارجی سازمان فراهم می کند.
۵) دیدگاه اجتماعی- از این دیدگاه تجارت الکترونیکی محیط جدیدی را برای اعضای جامعه جهت یادگیری، معامله و همکاری ایجاد می کند.
تمام ابعاد و فرآیند بازار که بتوان با اینترنت و تکنولوژی وب انجام داد تجارت الکترونیکی می شود، به طور دقیق تر، تجارت اینترنتی یعنی انجام معاملات از طریق شبکه، یا خرید و فروش محصولات و خدمات از طریق فروشگاه های اینترنتی در وب و یا تجارت الکترونیکی را می توان انجام هر گونه امور تجاری و بازرگانی به صورت برخط و از طریق شبکه اینترنت بیان نمود. این امور می تواند شامل عمده فروشی و خرده فروشی در کالاهای فیزیکی و غیر فیزیکی به مشتریان و دیگر موارد تجاری باشد. همچنین تجارت الکترونیکی نامی عمومی برای گستره ای از نرم افزارها و سیستم ها است که خدماتی نظیر جست و جوی اطلاعات، مدیریت تبادل، بررسی وضعیت اعتبار، پرداخت به صورت برخط، گزارش گیری، مدیریت حسابها را در اینترنت به عهده می گیرد. این سیستم ها زیر بنای اساسی فعالیت های مبتنی بر اینترنت را فراهم می آورند و نیز تجارت الکترونیک عبارت است
[۱] Software
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف اصلی: سنجش رابطه تجارت الکترونیک و گسترش بیمه الکترونیک
ب ) اهداف فرعی :
– رابطه کاربرد تجارت الکترونیک در صنعت بیمه ایران و فرآیند خدمات قبل از فروش بیمه( اطلاع رسانی، فرآیند مقدمات فروش، ارائه مشاوره و…)
ـ رابطه کاربرد تجارت الکترونیک در صنعت بیمه ایران و فرآیند خدمات فروش بیمه(فرآیند فروش، مدیریت صدور دادههای بیمهگر، صدور دادهها )
ـ رابطه کاربرد تجارت الکترونیک در صنعت بیمه ایران و فرآیند خدمات پس از فروش بیمه(ارتباط و مشاوره پس از صدور، ادعای خسارت، بررسی خسارت و…)
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 693
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0