پیشینهای از برنامهریزی منابع سازمانی ERP
هدف از این گفتار بیان تاریخچهای درباره برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) است. در اینجا سعی میشود تامینکنندگان اصلی ERP و نیز تاثیرات کلی توسعه سختافزار و نرمافزارهای کامپیوتری بر این صنعت و نیز ادغام صنایع که اخیراً رخ داده است مورد بررسی اجمالی قرار گیرد. منابع لازم در این موضوع نیز از مصاحبههایی که با آقایان ای دی، مک وبینی بنیانگذار شرکت Edward’s. Dj ریک آلن نایب رئیس پیشین بخش مدیریت مالی و ریک سؤ مشاور پیشین شرکت Edward’s D.j بدست آمده است. همچنین از اطلاعات آقای بیل رابینسون که سمت مشاور صنعتی را در اواسط دهه ۸۰ در IBMداشته، در تدوین این بخش استفاده شده است. حرکت از MRP که در اواخر ۱۹۷۰ و اوایل ۱۹۸۰ صورت گرفته در اثر نیاز به یکپارچهسازی توابع مختلف منابع سازمانی بوده است. نکته قابل توجه در اینباره این است که بسیار پیش از آنکه سازمانها به سوی ساختار تخت در اوایل دهه ۱۹۹۰ پیش بروند و نیاز به یکپارچهسازی دادهها را به عنوان یکی از بناهای اصلی کسب و کار تشخیص داده بودند. در ادامه تاریخچهای از ERP و رابطه آن با یکی دیگر از سیستمهای قبلی آن یعنی MRP II بیان میگردد.
برای جامع بودن مطلب، تاریخچه سیستمهای اطلاعاتی را از دهه ۱۹۶۰ بررسی کرده سپس با سرعت از این دوره گذشته و پیشینه این سیستمها را در دورههایی که توسعههای مهمی در آن رخ داده بسط داده تا به دوره فعلی برسیم.
۲-۱-۱ دهه ۱۹۶۰ کامپیوترهای اولیه برنامهریزی احتیاجات مواد MRP
در دهه ۱۹۶۰ عمده فشار رقابتی مربوط به هزینه بود. به تبع آن استراتژی ساخت و تولید، متمرکز بر محصول و حجم بالای تولید، برای حداقل کردن هزینهها با توجه به فرض شرایط اقتصادی پایدار بود. در اوایل این دهه تمرکز نرمافزاری بیشتر بر روی سیستمهای کنترل موجودی بود. در این مدت همچنان بیشتر از مفاهیم سنتی کنترل موجودی برای توسعه نرمافزارهای مرتبط استفاده میشد. معرفی سیستم کامپیوتری نقطه سفارش مجدد ROPکه شامل اندازه اقتصادی سفارش و نقطه اقتصادی سفارش بود، نیازهای اساسی تولید برنامهریزی و کنترل MPC این سازمانها را برآورده میکرد.
در این راستا اولین تلاشی که سازمانها برای دستیابی به سیستم یکپارچه اطلاعاتی انجام دادند در قالب یک گروه از نرمافزارها به نام پردازندههای صورت مواد BOMPS به منظور استفاده بهینه از مواد، تجهیزات و نیروی انسانی مورد استفاده قرار میگرفت. روش کامل در این برنامهها بدین صورت بود که مقدار مورد نیاز محصول به همراه اجزاء و قطعات مورد نیاز برای تولید آن محصول به سیستم وارد میشد و سیستم میتوانست بر اساس آن، همه مواد مورد نیاز برای تولید آن مقدار محصول را محاسبه و ارائه کند. بر اساس این نتایج، پرسنل تدارکات قادر بودند برای خرید و تدارک موارد مورد نیاز، برنامهریزی لازم را به عمل آورند. ولی مشکل عمدهای که این نرمافزارها داشت آن بود که مقادیر مواد و قطعات موجود در خط تولید و یا مقادیر موجودی مانده در انبار که از تولیدیهای قبلی باقی مانده بود را در نظر نمیگرفت. بنابراین میزان موجودی انبار به مقدار قابل توجهی افزایش مییافت. از سوی دیگر زمان تاخیر در سفارش مواد و تهیه آن نیز در محاسبات مدنظر قرار نمیگرفت. بنابراین سعی در تولید نرمافزارهایی برای کنترل موجودی انبار گسترش یافت و توجه مدیران به سمت سیستمهای برنامهریزی مواد مورد نیاز MRP سوق یافت MRP سیستم ابتدایی و نیز ستون فقرات MRP II در اواخر ۱۹۶۰ و به واسطه همکاری بین شرکت Case, j که تولیدکننده تراکتور بود و نیز شرکت IBM متولد شد. در آن زمان نرمافزار کاربردی MRP یک روش برای برنامهریزی و زمان بندی مواد برای ساخت و تولید محصولات پیچیده بود. سیستمهای اولیه کامپیوتری شده در MPC، برای مثال PICS شرکت IBM، سیستم تولید و کنترل موجودی بود که برای ذخیره کردن دادهها، از نوار مغناطیسی استفاده میکرد. فایلهای اصلی Master File اقلام موجودی روی نوار ذخیره میشد نوارهای مربوطه به تراکنش در طی هفته تکمیل میشدند و با استفاده از این نوارها، نوارهای اصلی Master tape بهروزآوری شده به علاوه لیستی از سفارشات بر پایه محاسبات انجام گرفته برای مقادیر سفارش، موجودی اطمینان و موجودی در دست حاصل میشدند.
MRPکه شکل پیشرفته BOPMS بود، با در دست داشتن اطلاعات لازم در مورد میزان تقاضا برای محصولات و همچنین ساختار محصولات مورد نیاز میتوان به
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 597
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0