۱-۱-۱ مشتری مداری
تعالی، خلق ارزشهای مطلوب مشتری است. سازمانهای متعالی، مشتریان خود را میشناسند و آنها را بهخوبی درک میکنند؛ زیرا مشتریان قضاوتکنندگان نهایی کیفیت محصولات و خدمات هستند. همچنین درک میکنند که حصول وفاداری، ماندگاری و سهم بازار، از طریق تمرکز بر خواستهها و انتظارات فعلی و بالقوه مشتریان افزایش مییابد. این سازمانها پاسخگوی خواستهها و انتظارات فعلی مشتریان خود هستند. هرکجا که مناسب باشد، مشتریان خود را بهمنظور بهبود اثربخشی پاسخگوییها، تقسیمبندی و دستهبندی میکنند، فعالیتهای رقبا را بررسی و نظاره کرده و مزیت رقابتی خود را درک میکنند، بهگونهای مؤثر خواستهها و انتظارات آینده مشتریان را پیشبینی کرده و در جهت دستیابی و در صورت امکان ارتقاء و افزایش آنها اقدام میکنند. چنین سازمانهایی تجربیات و ادراکات مشتریانشان را بررسی و بازنگری کرده و درصورتیکه اشتباهی رخ داده باشد، بهسرعت به اصلاح مؤثر آن میپردازند. این سازمانها به برقراری و حفظ رابطهای متعالی با مشتریانشان اقدام میکنند.
۱-۱-۲ رهبری و ثبات در مقاصد
تعالی، رهبری دوراندیش و الهامبخش، همراه با ثبات در مقاصد است. سازمانها متعالی، رهبرانی دارند که سمتوسوهای روشنی برای سازمان خود تعیین و ارائه میکنند. این رهبران، سایر رهبران سازمان را متحد کرده و آنها را برای به حرکت درآوردن کارکنانشان ترغیب میکنند. ارزشها، اصول اخلاقی، فرهنگ و ساختار اداری را بهگونهای در سازمان مستقر میکنند که هویت و جذابیت واحدی در ذهن ذینفعان ایجاد کند. در سازمانهای متعالی، رهبران در سطوح مختلف، سایر کارکنان را بهطور مداوم به سمت تعالی به حرکت درمیآورند، بهگونهای که بهعنوان الگویی شاخص برای رفتار و عملکرد شناخته میشوند. آنها با تقدیر از ذینفعان و همکاری با آنان در اجرای فعالیتهای بهبود مشترک، به رهبری سازمان میپردازند. در تلاطمها با ثبات قدم در قبال مقاصد سازمان، اطمینان خاطر ذینفعانشان را جلب میکنند. در چنین شرایطی توانمندیهای خود را در سازگار نمودن جهتگیریهای سازمانی در قبال تحرکات و تغییرات سریع محیط خارجی، نشان میدهند و کارکنانشان را با خود همراه میکنند.
۱-۱-۳ مدیریت مبتنی بر فرآیندها و واقعیتها
تعالی، مدیریت سازمان از طریق مجموعهای از سامانهها، فرآیندها و واقعیتهای مرتبط و بههمپیوسته است. سازمانهای متعالی، دارای سیستم مدیریت مؤثری هستند که بر مبنای آن خواستهها و انتظارات کلیه ذینفعان برآورده میشود. اطمینان از اجرای نظاممند خطمشیها، استراتژیها، اهداف و برنامههای سازمان، از طریق مجموعهای شفاف و یکپارچه از فرآیندها تضمین میشود. این فرآیندها بهگونهای مؤثر جاریسازی و مدیریتشده و همواره بهبود مییابند. تصمیمگیری بر اساس اطلاعات واقعی و قابلاطمینان از عملکرد حال و مورد انتظار، توانمندیهای فرآیندها و سامانهها، خواستهها، انتظارات و تجربیات ذینفعان و همچنین عملکرد سایر سازمانها ازجمله رقبا، انجام میشود. ریسکها و مخاطرات، بر اساس شاخصهای مناسب عملکردی، شناسایی شده و به شکلی مؤثر مدیریت میشوند. سازمانها با روشهای کاملاً حرفهای اداره میشوند و تمامی الزامات بیرونی را ارضاء نموده و حتی از آن فراتر نیز میروند. شاخصهای پیشگیرانه مناسب، تعریف و به کار گرفته میشود تا اطمینان خاطر کلیه ذینفعان تأمین و حفظ شود.
۱-۱-۴ توسعه و مشارکت کارکنان
تعالی، حداکثر نمودن مشارکت کارکنان از طریق توسعه و دخالت دادن آنها در امور است. سازمانهای متعالی، شایستگیهای لازم حال و آینده جهت به اجرا درآوردن خطمشیها، استراتژیها، اهداف و برنامهها را شناسایی و درک میکنند. آنها با جذب و توسعه کارکنانشان، به شایستگیهای موردنظر دستیافته و آنان را فعالانه و مثبت، بهگونهای همهجانبه حمایت مینمایند، توسعه کارکنان را ترویج و حمایت کرده و آزادسازی کامل قابلیتهایشان را ممکن میسازند. این سازمانها کارکنان را بهمنظور مواجه و تطبیق با تغییرات موردنیاز عملیاتی و قابلیتهای فردی آماده میکنند. اهمیت فزاینده سرمایههای فکریشان را درک کرده و از دانش آنان در جهت منافع سازمان بهره میگیرند. در جستجوی روشهایی برای توجه، پاداشدهی و تقدیر از کارکنانی هستند که به ایجاد و اجرای ایدههای بهبود کمک میکنند.
۱-۱-۵ یادگیری، نوآوری و بهبود مستمر
تعالی، چالش طلبیدن وضع موجود و ایجاد تغییر بهمنظور نوآوری و خلق فرصتهای بهبود با استفاده از یادگیری است. سازمانهای متعالی، همواره در حال یادگیری از فعالیتها و عملکرد خود و دیگران هستند. بهینهسازی داخلی و خارجی را جدی میگیرند. دانش کارکنانشان را بهمنظور حداکثر نمودن یادگیری در سراسر سازمان به کار گرفته و همگان را از آن بهرهمند میکنند. ایدههای کلیه ذینفعان، بهخوبی موردپذیرش و استقبال قرار میگیرد و نگاه کارکنان به ورای زمان حال و قابلیتهای کنونی، سوق داده میشود. آنها بهدقت سرمایههای فکری خود را حفظ کرده و از آن برای دستاوردهای تجاری سازمان بهصورت مناسب استفاده میکنند. کارکنان آنها، همواره شرایط فعلی را به چالش طلبیده و در جستجوی فرصتهای نوآوری و بهبود مستمر که به ارزشافزوده بیانجامد، هستند.
۱-۱-۶ توسعه همکاریهای تجاری
تعالی، توسعه و حفظ همکاریهایی است که برای سازمان ارزشافزوده ایجاد میکند. سازمانهای متعالی، تشخیص میدهند در دنیای کنونی که همواره همراه با تغییرات و افزایش تقاضا است، دستیابی به موفقیت، بستگی کامل به توسعه همکاریها دارد و بر این اساس است که همواره در پی توسعه همکاریها با دیگر سازمانها هستند. این همکاریها، آنها را به ایجاد ارزش افزونتر برای ذینفعانشان از طریق بهینه نمودن شایستگیها و صلاحیتهای محوری قادر میسازد. این همکاریها میتواند با مشتریان، جامعه، تأمینکنندگان و حتی رقبا بر مبنای بهرهمندی دوجانبهای که بهروشنی، شناسایی و تعریف شده است، انجام پذیرد. همکاران تجاری برای دستیابی به اهداف مشترک، با یکدیگر همکاری کرده و هرکدام، دیگری را از طریق در اختیار گذاشتن تجربیات، منابع و دانش، پشتیبانی و بر مبنای احترام و اعتماد متقابل و صداقت، ارتباط پایداری را بنا میکنند.
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0