وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم و فنون مازندران
پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد
رشته: مهندسی فناوری اطلاعات گرایش مدیریت سیستمهای اطلاعاتی
عنوان/ موضوع:
ارائه مدلی امن برای سیستمهای مدیریت فرآیند کسب وکار در محیط های سرویس گرا
استاد راهنما:
دکتر بابک شیرازی، دکتر همایون موتمنی
استاد مشاور:
دکتر علیاصغر صفایی
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده:
سیستمهای مدیریت فرآیند کسبوکار با فراهم نمودن امکان طراحی و اصلاح مدلهای کسب و کار، امکان بهینهسازی مدلهای کسب و کار را در سطح مدیریت، بدون نیاز به برنامهنویسی و یا حداقل برنامهنویسی مورد نیاز فراهم کرده و باعث افزایش سرعت انجام فرآیندهای سازمان، کاهش هزینه، افزایش سرعت بهروزرسانی و… میشوند. معماری مبتنی بر سرویس حالت بلوغ یافته معماری مبتنی بر اجرا، طراحی مبتنی بر واسطه و سیستمهای توزیع شده است که رویکرد بسیاری از سیستمهای مدیریت فرآیند فراهم نمودن زیرساخت مورد نیاز معماریهای سرویسگرا است. در بسیاری از سیستمها، پیادهسازی فرآیندها به شکل سرویسهایی در نظر گرفته میشود که تحت پوشش معماری سرویسگرا قرار میگیرند. بنابراین از معماری سرویسگرا به عنوان یک چارچوب استاندارد با هدف افزایش چابکی در راستای واکنش سریع به تغییرات نیازمندیهای کسبوکار استفاده میکنیم.
ویژگی باز بودن و انعطافپذیری معماری سرویسگرا باعث به وجود آمدن چالشهای جدیدی در خصوص امنیت فرآیندهای کسبوکار شده است، چرا که سر و کار داشتن با شرایط غیرمنتظره در زمان اجرا میتواند سبب بروز این مشکلات شود.
لذا در این پایاننامه از چرخهحیات سیستمهای مدیریت فرآیند کسب وکار و معماری سرویسگرا با لحاظ نمودن ویژگیهای امنیتی برای ارائه مدل امن در سیستمهای مدیریت فرآیند کسب وکار سرویسگرا استفاده میکنیم.
در ادامه ابتدا به بررسی ادبیات موضوع در جند حوزه مفاهیم اولیه معماری سرویسگرا، امنیت و سیستمهای مدیریت فرآیند کسبوکار پرداختیم. سپس کارهای انجام شده در زمینه معماری سرویسگرا و مدیریت فرآیند کسبوکار بررسی می نماییم. در فصول آتی رویکرد مورد استفاده در تحقیق مطرح میشود، در این راستا چرخه حیات و معماری لایه ای مرتبط با مدل پیشنهادی را ارائه میدهیم. نهایتاً مدل پیشنهادی در قالب یک مطالعه موردی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و از دیدگاه های مناسب ارزیابی شده است؛ و در ادامه نتایج تحقیق و کارهای آتی بیان شده است.
فصل اول: مقدمه و کلیات تحقیق
1-1- مقدمه
امروزه سازمانها برای ارائه محصولات و خدمات مناسب به مشتریان و حفظ و ارتقای جایگاه راهبردی خود باید از چالاکی و سرعت مناسبی برخوردار باشند تا در صورت بروز مسائل و مشکلات مختلف بتوانند مدل کسبوکار خود را تغییر داده و آنرا بهبود دهند. سازمانهایی که برای رسیدن به اهداف سازمان از فناوری اطلاعات استفاده میکنند، هنگامی که بخواهند تغییری را در سیستم اعمال کنند باید تمامی جنبههای آن ازجمله فرآیندها، قوانین، کاربران، مدل دادهای و… را تغییر دهند؛ لذا برای انعطاف در برابر تغییرات به سیستمهایی نیاز است که علاوه بر امکان استقرار مدل کسبوکار فعلی، امکان بهبود مدل کسبوکار را نیز داشته باشد. با ظهور معماری سرویسگرا، دریچه تازهای برای طراحی انعطافپذیر سیستمهای سازمانی به روی معماران نرمافزار گشوده شدهاست. در این معماری، سیستم به صورت سرویسهای کاملاً استاندارد، مستقل از پلتفرم، قابل توسعه و انعطافپذیر تحلیل و طراحی شده و پیادهسازی میشود. معماری سرویسگرا از دو عنصر اساسی سرویس و پیام تشکیل شده است. هر سرویس شامل دو قسمت رابط سرویس و پیادهسازی آن میباشد. پیادهسازی هر سرویس با هر فناوری و روی هر سکویی[1] امکانپذیر است، لذا سرویس نهایی مستقل از سکو و فناوری خواهد بود. هر سرویس، منطق کسبوکار و داده مخصوص به خود را دارد و سرویسها از یکدیگر مستقل هستند؛ در نتیجه با تغییر یک سرویس، سایر سرویسها دستخوش تغییر قرار نمیگیرند. هر سرویس برای استفاده از عملکرد و یا دادههای سایر سرویسها به رابط آن سرویس پیام میفرستد و پاسخ خود را در قالب یک پیام دریافت میکند. سرویسها میتوانند با قرار گرفتن در کنار یکدیگر و همنوایی[2] سرویسها با هم، کلان – فرآیندهای کسب و کار را پیادهسازی نمایند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0