بازاریابی رابطهای و بازاریابی سنتی
روش انجام عملیات بازاریابی تغییر کرده است چرا که زمینهای که بازاریابی در آن صورت میگردد تغییر کرده است. منظور از زمینه، مواردی چون فاصلهی فیزیکی، زمان، اقتصاد، قانون زداییها، انتظارات مشتری و فناوری اطلاعات نوین است. فهم ماهیت این تغییرات حائز اهمیت بسیاری است (لیندگرین و همکاران، ۲۰۰۴). امروزه بسیاری فروشندگان مجدداً سعی در برقراری روابط با مشتریان فعلی و جدید خود دارند تا از طریق بسط روابط بلند مدت، وفاداری آنها را افزایش دهند.
برخی سازمانها بطور اثربخشی در این رقابت جدید وارد شده و با بکارگیری اصول بازاریابی رابطهای بطور استراتژیک، به موفقیت دست مییابند. سازمانها بطور فزایندهای بر ایجاد، توسعه حفظ مبادله تمرکز نمودهاند که به آن بازاریابی رابطهای میگویند و در برابر بازاریابی سنتی تمرکز بر ایجاد و انجام مبادله میباشد و کمتر بر حفظ روابط تأکید میشود (لیندگرین و همکاران، ۲۰۰۴). در شکل ۲_۱۱ تفاوت این دو رویکرد قابل مشاهده است.
با این همه باید در نظر داشت سازمانها عموماً از رویکردی تکثرگرا[۱] در زمینه فعالیتهای بازاریابی خود استفاده میکنند، یعنی بکارگیری توأم بازاریابی رابطهای و بازاریابی سنتی. برای نمونه، برودای و دیگران[۲] (۱۹۹۷)، به مطالعات میدانی گستردهای در این زمینه پرداختند؛ نتایج حاصل از این مطالعات به هیچ وجه نشانگر یک پارادایم شیفت کامل در زمینه بازاریابی رابطهای نبود، در مقابل نتایج نشان میداد که هنوز بسیاری از سازمانها به بازاریابی سنتی تمایل دارند و همراه با آن از درجات مختلفی از بازاریابی رابطهای بهره میجویند. برودای و دیگران این معقوله را رویکرد تکثرگرای بازاریابی نامیدهاند ( سین و دیگران، ۲۰۰۵).
[۱]– Pluralistic Approach to Marketing
[۲] -Brodie and et al
مدیریت ارتباط با مشتری و بازاریابی رابطهای
در متون بازاریابی، مدیریت ارتباط با مشتری و بازاریابی رابطهای کاملاً به جای یکدیگر به کار میروند اما تفاوتهایی با یکدیگر دارند. تعاریف گوناگونی برای بازاریابی رابطهای وجود دارد؛ برای مثال، بری (۱۳۹۸)، بازاریابی رابطهای را ایجاد، بهبود و حفظ ارتباطات با مشتری تعریف میکند. هاکر[۱] (۱۹۹۹)، نیز تعریف زیر را ارائه کرده است: اقدام پیشگامانه سازمان جهت ایجاد، بهبود و حفظ تعاملات سودمند با مشتریان منتخب (سین و دیگران، ۲۰۰۵). اخیراً با توجه به توسعه گسترده بازاریابی رابطهای و توجه به آن از دیدگاه جامع مدیریتی، میتوان تعریف جامع زیر را ارائه کرد:
[۱]-Huker
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 611
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0