دانشگاه آزاد اسلامی
واحد علوم و تحقیقات مازندران
گروه علوم انسانی
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی (M.A)
عنوان:
مبانی نظری جایگزین های کیفر حبس در حقوق کیفری ایران با ملاحظه قانون مجازات اسلامی 1392
استاد راهنما:
دکتر اسماعیل هادی تبار
استاد مشاور:
دکتر حسن حاجی تبار
تابستان 1392
چکیده
با عدم توفیق مجازات سالب آزادی در بازپروری اجتماعی بزهکاران و به منظور کاهش جمعیت کیفری زندان و پیشگیری از تکرار جرم و تقلیل هزینههای اجرای مجازات سالب آزادی سیاست جایگزینی مجازات سالب آزادی از چند دهه اخیر مورد توجه نظامهای کیفری و سازمان ملل متحد قرار گرفت. در ایران از نخستین دورههای قانونگذاری تدابیری برای تحدید قلمرو مجازات سالب آزادی در نظر گرفته شده بود. از سال 1370 جایگزینیهای این مجازات بیش از پیش گسترش یافت اکنون تدابیر جایگزین به نحو گستردهای در قالب تبدیل مجازات سالب آزادی و تعلیق اجرای آن قابل دسترسی هستند.
در قانون مجازات اسلامی 1370 جایگزینهای کیفر حبس مورد توجه قرار گرفته بود، در قانون مجازات اسلامی جدید 1392 علاوه بر موارد قبلی جایگزینهای کیفر حبس مواردی جدیدی از جایگزینها مورد توجه قرار گرفته است که از آن جمله میتوان به جریمه روزانه، خدمات عمومی و دوره مراقبتی اشاره کرد.
فصل اول
تعریف حبس، ماهیت و اقسام کیفر حبس و ویژگیهای آن
1-1- مقدمه
آزادی ودیعهای است که با خلقت انسان در وجود او نهاده شده است که با توجه به اهمیتی که در حیات بشری دارد از حقوق ممتازی به شمار میرود که مبنای بهرهمندی از سایر حقوق انسانی را تشکیل میدهد. به همین جهت در تمامی نظامها و جوامع به عنوان حقوق اساسی شناخته شده و در قواعد بینالمللی چون اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی نیز همواره به شناسایی و احترام به آن تأکید شده است. اعمال این حق ضمن این که در رشد انسانها و شکوفایی جوامع تأثیر عمدهای دارد، اما استفاده نابجا از آن و افراط و تفریط در قلمرو آن میتواند مشکلات و ناهنجاریهایی را در پی داشته باشد. به همین جهت حدود و شرایط آن را قوانین هر کشوری تعیین مینماید. بدین ترتیب تنها به موجب قانون ممکن است محدودیتهایی برای آزادی افراد پیشبینی شود. بر این اساس سلب آزادی افراد بدون مجوز قانون جرم و قابل مجازات شناخته میشود.
با توجه به نقشی که آزادی در زندگی افراد ایفا میکند ایجاد محدودیت یا سلب آن به عنوان ضمانت اجرای هنجارها و ارزشهای مورد احترام جوامع از دیرباز به عنوان رایجترین ابزار مقابله با بزهکاران مورد توجه بوده است زیرا سرافکندگی و رنج حاصل از آن میتواند موجب ارعاب و بازدارندگی و جبران خطای ارتکابی را فراهم نماید.
براي دانلود متن کامل پايان نامه اينجا کليک کنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 533
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0