دانشگاه آزاد اسلامی
پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات
سیستان و بلوچستان
پایاننامه کارشناسی ارشد رشته حقوق (M.A)
گرایش حقوق جزا و جرمشناسی
عنوان:
بررسی علل بروز قتلهای قبیلهای در شهرستان سراوان
استاد راهنما:
دکتر محمود بولاغ
سال تحصیلی 1393-1392
چکیده
قتل و پایان دادن به حیات انسانها آنهم بهصورت عمد، یکی از مهمترین عواملی است که امنیت فردی و اجتماعی جامعه را به مخاطره میاندازد و خسارتهای مادی و معنوی فراوانی به جامعه وارد میسازد. با توجه به تأثیر روانی قتل در جامعه قبیلهای سراوان، محقق بر آن شد تا تحقیقی در خصوص علل بروز قتلهای قبیلهای انجام دهد. بر همین اساس عوامل مؤثر بر قتلهای قبیلهای در محدوده مکانی شهرستان سراوان موردبررسی قرار گرفت.
روش تحقیق، توصیفی – پیمایشی است و جامعه آماری از میان سران و ریشسفیدان 7 طایفه درگیر با همدیگر بهصورت تصادفی 140 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش تنظیم پرسشنامه محقق ساختهای است با پاسخهای چهارگزینهای که پس از تأیید روایی و پایایی، طراحی و در بین جامعه آماری توزیع گردید. پس از جمعآوری پرسشنامه دادهها به دو صورت توصیفی و استنباطی بررسی تجزیهوتحلیل شد که نتایج حاصل از ارزیابی پاسخ به سؤالات نشانگر آن است که عصبیت قومی، دسترسی آسان افراد طوایف به سلاح و واگذاری بیرویه سلاح به طوایف توسط بعضی ارگانهای نظامی و امنیتی، قاچاق مواد مخدر، گروگانگیری و نبود کار آیی و بازدارندگی مجازات مقرر در قانون و عدم مراجعه مردم جهت پیگیری پروندههای قتل به مراجع قضایی از عواملی هستند که تأثیر فوقالعاده و معناداری بر وقوع قتلهای قبیلهای دارند.
کلیدواژه: قتل، امنیت، جرم، قبیله، عصبیت قومی،،سراوان،ریش سفیدان
فصل 1-
فصل اول:
کلیات تحقیق
مقدمه
سازمانهای انسانمحور همچون ناجا دارای مأموریتهای خاصی میباشند که یکی از مأموریتهای محوری واصلی آن، برقراری امنیت و حفظ نظم است که در انجام آن همتایی ندارد. بزهکاری ریشه در تاریخ زندگی انسان دارد بهگونهای که دورکیم، جامعهشناس فرانسوی، از آن بهعنوان «پدیده ای عادی» و اجتنابناپذیر در کنار سایر پدیدههای اجتماعی زندگی یاد میکند. جامعهای که همه افراد آن بدون استثناء ارزشهای حاکم بر جامعه را محترم شمرده و جرم جنایت در آن اتفاق نیفتد، جزء در عالم خیال وجود ندارد. با نگاهی به تاریخ زندگی بشر درمییابیم که آغاز تشکیل جامعه بشری جرم و جنایت همراه آن بوده است. انسانی که زمانی بهدوراز هر قیدوبندی کاملاً آزاد زندگی کرده و این حالت را قرنها در درون خود بهعنوان یک واقعیت بدیهی باور کرده نمیتواند بهراحتی قیدوبندی را در زندگیاش بپذیرد.
قتل یکی از هولناکترین جنایتهای بشری است که بهرغم وضع قوانین مختلف برای پیشگیری از وقوع این جرم، گریبان گیر تمام جوامع بوده است. مسائل مالی، عصبیت قومی، جنون، خشونت، دشنام و ناسزاگویی و حتی دوست داشتن و احساس تعلق از عواملی است که هرروز بهعنوان انگیزههای قتل در حوادث روزنامهها درج میگردد. این جرم ازیکطرف به اصل مصونیت و غیرقابل تعرض بودن حیات انسانی که عزیزترین ودیعه الهی است لطمه میزند و از طرف دیگر امنیت جامعه را متزلزل میسازد.
در سالهای اخیر شاهد وقوع قتلهای زیادی در شهرستان سراوان هستیم که مرتکبین آنان به دلایل و انگیزههای گوناگون و با استفاده از روشهای مختلف این کار را انجام میدهند از همین رو، در این تحقیق بر آن شدیم تا این عوامل را در حد امکان در شهرستان سراوان شناسایی و مورد ارزیابی قرار دهیم.
براي دانلود متن کامل پايان نامه اينجا کليک کنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 490
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0