نوشته شده توسط : admin

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

دانشکده تحصیلات تکمیلی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

گرایش: عمران – سازه های هیدرولیکی

عنوان:

ارائه یک مدل عددی – ریاضی برای بررسی پدیده شکست سد به روش حجم محدود با استفاده از شبکه بندی ورونوی

چکیده

شکست سد از جمله وقایعی است که خ س ارات مالی و جانی زیادی به همراه دارد. لذ ا در طرح سد ها باید این پدیده به طور کامل مورد مطالعه قرار گیرد تا تمهیدات لازم جهت کنترل سیلابهای بزرگ ناشی از شکست سد صورت گیرد. به علت رویارویی با آزاد شدن حجم عظیمی از آب پشت سد به صورت ناگهانی و بروز امواج سهمگین با سرعت زیاد و زمان کم برای اخطار عواملی چون میزان سرعت امواج و ارتفاع جریان از دیرباز مورد توجه و مطالعه محققین بوده است. جهت بررسی پدیده شکست، محققین معادلات حاکم بر آبهای کم عمق را در نظر گرفته و با توجه به عدم وجود روشهای دقیق ریاضی جهت حل این معادلات در حالت کلی،روش های عددی متفاوتی را پیشنهاد کردند.

در این پژوهش پس از مطالعه تئوری حاکم بر شکست سد و معادلات حاکم بر آن از روش عددی حجم محدود با توجه به مزایای عمده آن مانند شبیه سازی جریان سیالات و استفاده از شبکه بندی غیر منظم ودلخواه و مسائل با هندسه نا منظم وحافظ قانون بقا و همچنین روش شبکه بندی ورونوی با توجه به ویژگی های منحصر به فرد و سازگاری مناسبی که با روش حجم محدود دارا می باشد برای منفصل سازی معادلات حاکم بر شکست سد وحل عددی آن استفاده شده است و در ادامه برنامه ای کامپیوتری به کمک نرم افزار و زبان برنامه نویسی قدرتمند متلب تهیه خواهد شد و نتایج حاصل در انتها مورد ارزیابی و صحت سنجی قرار می گیرد

 

براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 638
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران جنوب

دانشکده تحصیلات تکمیلی

“M.Sc” پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

گروه مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل

عنوان:

ارائه مدل عرضه – تقاضای هوشمند برای ناوگان حملونقل عمومی ترکیبی (مترو و اتوبوس شهر تبریز)

چکیده:

طی چند دهه اخیر سیستم های نوین حمل و نقل شهری نظیر قطارهای سبک شه ری، تراموا، مترو و اتوبوسهای سریع باعث دگرگونی در حمل و نقل شهری شده اند. برنامه ریزان مسائل شهری با استفاده از این پیشرفت های تکنولوژیکی می توانند راهکارهای متفاوتی در خصوص نحوه برنامه ریزی حمل و نقل شهری ارائه نمایند.

هدف این تحقیق ارائه مدل عرضه – تقاضای هوشمند برای ناوگان حمل و نقل ترکیبی عمومی مشتمل بر قطار سبک شهری و اتوبوسرانی شهر تبریز با رویکرد کاهش زمان انتظار مسافرین قطار سبک شهری و زمانبند ی سرفاصله زما نی ناوگان بوده است. با توجه به ویژگیهای سیستم حمل و نقل عمومی و چگونگی انجام سفر استفاده کنندگان آن بخش از سیستم حمل و نقل شهری از مبدأ تا مقصد سفر، زمان سفر بیشتر از هر عامل دیگری در میزان مطلوبیت سیستم حمل و نقل عمومی و میزان استفاده از این سیستم مؤثر است . به نحوی که با کاهش زمان سفر مسافرین، سیستم حمل و نقل عمومی به عنوان کم هزینه ترین، ایمن ترین و در نهایت مطلوب ترین بخش سیستم حمل و نقل شهری از سوی استفاده کنندگان انتخاب می گردد. زمان سفر با سیستم حمل و نقل عمومی مشتمل بر سه بخش زمان پیاده روی از ایستگاه، زمان انتظار در ایستگاه، زمان درون وسیله است که در این مطالعه کاهش زمان انتظار در ایستگاه، تابع هدف بهینه سازی ترکیب ناوگان اتوبوس رانی قرار گرفته است. چرا که زمان انتظار در ایستگاه تابعی از تواتر حرکت اتوبوسها و نیز تعداد ناوگان خطوط اتوبوسرانی است. از این رو در این مطالعه مدلی پویا برای تعیین ترکیب بهینه ناوگان حمل و نقل عمومی ارائه شده است که در آن با نشانه گذاری ایستگاههای مشترک میان خطوط قطار سبک شهری و خطوط اتوبوسرانی و همچنین تعیین خطوط اتوبوسرانی منتخب برای تغییر ناوگان آنها، و سپس تحلیل ترافیکی شبکه حمل و نقل شهری تحت هر یک از سیاستهای تغییر ناوگان، سیاست بهینه و در نتیجه ترکیب بهینه ناوگان معرفی می گردد.

نتایج حاصل از مدل هوشمند نمایانگر آن است که با توجه به تداخل شبکه خطوط اتوبوسرانی و شخصی، افزایش ناوگان خطوط اتوبوسرانی موجب ایجاد شلوغی در برخی مسیرهای شبکه (از مبدأ تا مقصد) و در نتیجه نوسان زمان صرف شده و مسافت طی شده در شبکه می گردد. که این امر چیزی نیست جز تغییر هزینه وارده بر استفاده کنندگان از شبکه. بنابراین ترکیبی از ناوگان، بهینه است که منجر به وارد شدن کمترین هزینه به استفاده کنندگان از شبکه گردد

 

براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 624
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

دانشکده تحصیلات تکمیلی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

گرایش: عمران – سازه های هیدرولیکی

عنوان:

ارائه یک مدل عددی – ریاضی برای استفاده از شبکه بندی ورونوی جهت محاسبه تراوش از زیر سد بتن غلتکی به روش حجم محدود بی سازمان

چکیده

سدهای بتن غلتکی (Roller Compacted Conceret dams) نوعی از سدهای بتنی می باشند که به عنوان یک روش جدید در ساخت سدهای بتنی وزنی با ایمنی مشابه و سرعت اجرایی بالاتر (هزینه کمتر) مطرح شده اند. پدیده تراوش به عنوان یکی از عوامل مهم تخریب و ایجاد خسارت در سدها شناخته شده است. از این رو ارائه یک مدل جامع و واقعی در مورد پدیده تراوش از مسائل بااهمیت در طراحی سدها از جمله سد Rcc می باشد. این پدیده در ابتدا به وسیله روابط تجربی و تحلیلی و یا ساخت مدل هایی با ابعاد کوچک مورد بررسی قرار می گرفت که این روش ها علاوه بر مشکل عدم تطابق کامل با نمونه اصلی دارای هزینه اجرایی بالایی بودند. امروزه با در دسترس قرار گرفتن کامپیوترها، استفاده از روش های محاسباتی عددی – ریاضی به عنوان مناسب ترین روش جهت انجام این محاسبات شناخته شده است. در این پژوهش پس از بررسی تئوری حاکم بر پدیده تراوش و معادلات حاکم بر آن، از روش عددی حجم محدود با توجه به مزایای آن در شبیه سازی جریان سیالات و مسائل با هندسه نامنظم و شبکه بندی ورونوی به دلیل سازگاری مناسب آن با روش حجم محدود، جهت منفصل سازی معادلات حاکم بر تراوش و حل عددی آن استفاده شده است و برنامه کامپیوتری مربوطه به کمک نرم افزار و زبان برنامه نویسی توانمند MATLAB تهیه گردیده است. در انتها نتایج به دست آمده توسط جدیدترین ورژن نرم افزار PHASE2v7 که در سال 2010 توسط شرکت Rocscience به ارائه گردیده مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفته است و این مقایسه توسط نرم افزار قدرتمند آماری SPSS v17 صورت پذیرفته است.

 

براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد

 



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 693
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران

گرایش سازه

عنوان

ارزیابی عملکرد مهاربند کمانش ناپذیر و تعیین پارامترهای عملکرد لرزه ای مورد استفاده استاندارد 2800 ایران

استاد راهنما

دکتر محمد امامی

استاد مشاور

دکتر حمید چگینی

چکیده:

هر چند در طول سالهای متمادی، روش های ساخت و طراحی سازه ها گسترش یافته است اما همچنان اثر زلزله از مهمترین مشکلات طراحی ساختمان ها در مناطق لرزه خیز می باشد. بادبندهای معمولی در مقابل بارهای جانبی زمین لرزه یا نیروی باد دچار تغییرشکل های جانبی زیاد می شوند و در صورتی که این تغییرشکل ها از حد معینی زیادتر شود موجب بروز خرابی سازه ای و غیر سازه ای شده و ایمنی و یکپارچگی سازه به خطر می افتد. برای غلبه بر مشکلات ذکر شده، انواع جدید از بادبندها از حدود 30 سال پیش و برای اولین بار در ژاپن گسترش یافته است. این بادبندها طوری طراحی می شوند که در برابر کمانش مقاوم بوده و در نتیجه دارای منحنی های متقارن تحت بارگذاریهای چرخه ای کششی و فشاری حاصل از تاثیر نیروهای زلزله می باشند، همچنین رفتار سازه را از لحاظ پایداری و قابلیت جذب انرژی بهبود می بخشند.

سازه های مسلح به مهاربندهای کمانش ناپذیر از جمله معدود سازه های مقاوم در برابر زلزله هستند که دو خصوصیت سختی بالا و استهلاک انرژی را به طور همزمان دارند. این سازه ها علاوه بر ساختمان های جدید در بهسازی سازه های فولادی و بتنی موجود نیز کاربرد فراوانی دارند. با توجه به لرزه خیزی کشور و کاربرد روز افزون این سازه ها در جهان، استفاده و بومی سازی این نوع سیستم مهاربندی در ایران اجتناب ناپذیر بوده و زمینه ورود این سیستم باربر جانبی به آئین نامه های طراحی خصوصا آئین نامه زلزله ایران (2800) الزامی است.  در این میان تعیین پارامترهای عملکرد لرزه ای از جمله ضریب مقاومت افزون، ضریب شکل پذیری، ضریب کاهش مقاومت وابسته به شکل پذیری و ضریب رفتار این سازه ها به منظور طراحی این سیستم ها امری ضروری می نماید.

کلمات کلیدی: مهاربندهای کمانش تاب، مقاومت نهایی، تغییرمکان نهایی، شکل پذیری، ضریب رفتار

 فصل اول: مقدمه

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 654
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

دانشکده فنی و مهندسی

گروه مهندسی عمران

 پایان نامه‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی مهندسی عمران گرایش مکانیک خاک و پی

آنالیز اندرکنش دینامیکی خاک و سازه تحت اثر بار زلزله با استفاده از روش المان محدود با مرز مقیاس شده

 استاد راهنما:

دکتر محمدحسین بازیار

استاد مشاور:

دکتر نادر هاتف

آنالیز اندرکنش دینامیکی خاک و سازه تحت اثر بار زلزله با استفاده از روش المان محدود با مرز مقیاس شده

چکیده: آنالیز اندرکنش دینامیکی خاک و سازه (به علت اثر متقابل سازه و خاک نگهدارنده آن بر یکدیگر)، در طراحی سازه تحت بار لرزه­ای نقشی اساسی دارد. سیستم خاک-سازه می­تواند تحت بارهای دینامیکی و استاتیکی قرار بگیرد. در حالت بارگذاری استاتیکی می­توان محیط نامحدود خاک را محدود کرد، به طوری که مرزها را به اندازه کافی دور از سازه در نظر گرفت. اما در حالت بارگذاری دینامیکی این روش نمی­تواند مورد استفاده قرار بگیرد، چون مرزها به جای اینکه اجازه دهند امواج دریافتی از منبع انتشار امواج به سمت بی­نهایت عبور کنند، آنها را به سمت سازه و خاک منعکس می­کنند (برگشت می­دهند) و این انعکاس بر روی رفتار و واکنش سیستم خاک-سازه تأثیر می­گذارد. بنابراین برای آنالیز این اندرکنش خاک-سازه، خاک به قسمت خاک محدود منظم که می­تواند رفتار غیر خطی خاک را مدل کند و قسمت نامحدود منظم که تا بی­نهایت ادامه دارد، تقسیم می­شود. قسمت محدود خاک می­تواند به وسیله روش المان محدود مدل شود. در یک محیط نامحدود، یک قاعده مهم در دینامیک امواج وجود دارد: امواجی که به سمت بی­نهایت حرکت می­کنند، به سمت حوزه برگشت داده نمی­شوند. شرایط مرزی باید توانایی مدل کردن حرکت موج را در واقعیت داشته باشد.

یک شرط مرزی با درجه بالا برای مدل کردن انتشار موج در حوزه نا­محدود تحت بار لرزه­های توسعه داده شده است. این شرط مرزی برای امواج اسکالر و برداری با هندسه دلخواه و مواد غیر همگن قابل کاربرد است. فرمولاسیون بر حسب حل شکاف ممتد در تجزیه ماتریس سختی دینامیکی برای حوزه نا­محدود به کار می­رود. ماتریس ضرائب روش شکاف ممتد به صورت بازگشتی از معادله روش المان محدود با مرز مقیاس شده بر حسب سختی دینامیکی بدست آمده است که می­تواند به صورت یکپارچه با المان محدود ترکیب شود. روش­های استاندارد در دینامیک سازه­ها به صورت مستقیم برای بدست آوردن پاسخ در حوزه­های زمان و فرکانس قابل کاربرد می­باشد. مثال­های عددی و تحلیلی نرخ بالای همگرایی و بازده این شرط مرزی با درجه بالا را نشان می­دهد. در این پایان نامه برای اولین بار آنالیز اندرکنش دینامیکی خاک و سازه تحت بارهای لرزه­ای با استفاده از حل شکاف ممتد و آنالیز مودال (با استفاده از توابع پایه کاهش یافته) توسعه یافته است.

فهرست مطالب

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 649
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

دانشگـــاه آزاد اسلامــــی

واحد استهبان

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد

در رشته ی مهندسی عمران/ مهندسی آب

عنــــــوان :

بررسی اثرات تغییر اقلیم بر منحنی فرمان بهره­برداری سدها (مطالعه ی موردی سد دز)

استاد راهنما:

دکتـــــر علــی رضا مسّـــاح بــوانی

استـاد مشاور:

دکتــــــــر تــــورج سبـــزه‌واری

 

فهرست مطالب

عنوان صفحه
چکیده 1
مقدمه 2
فصل اول: کلیّات  
1-1- مقدمه 5
1-2- مفهوم تغییر اقلیم و اهمیت بررسی مدیریت مخزن سد 5
1-3- ضرورت انجام تحقیق 9
1-4- فرضیات تحقیق 10
1-5- پرسش‌های اصلی تحقیق 10
1-6- اهداف تحقیق 10
فصل دوم : مروری بر تحقیقات پیشین  
2-1- مقدمه 12
2-2- اثر تغییر اقلیم بر پارامترهای هیدرولوژیکی و منابع آب 12
2-3- اثر تغییر اقلیم بر عملکرد مخزن 18
فصل سوّم : منطقه‌ی مورد مطالعه  
3-1 – مقدمه 23
3 -2-منطقه مورد  مطالعه 23
فصل چهارم : مواد و روش‌ها  
4-1- مقدمه 28
4-2- آمار و اطلاعات مورد نیاز 29
           الف

4-2-1- آمار و اطلاعات دوره پایه

29
4-2-1-1-  مشخصات مخزن سد دز 34
4-2-2- آمار و اطلاعات دوره آتی 37
4-2-2-1- بکارگیری نتایج مدل‌های گردش عمومی برای شبیه‌سازی شرایط دوره آتی 37
4-2-2-2- سناریوهای اقلیمی و غیراقلیمی در دوره­های آتی 41
4-3-روش انجام تحقیق 44
4-3-1- ریز مقیاس نمایی خروجی‌های مدل‌های گردش عمومی 47
4-3-1-1- الگوریتم مدلLARS-WG 50
4-3-1-2 – تولید سناریوهای اقلیم روزانه آتی منطقه توسط مولد آب و هوای تصادفی LARS-WG 52
4-3-2-  شبیه سازی بارش رواناب 59
4-3-2-1-  مدل IHACRES 59
4-3-3- شبیه‌سازی رواناب در دوره آتی 63
4-4- بهینه سازی مخزن، برای تعیین منحنی فرمان 63
4-4-1- مقدمه 63
4-4-2- منحنی فرمان 63
4-4-3- شبیه‌سازی بهره‌برداری از مخازن 64
4-4-3-1- سامانه مخازن با اهداف تأمین نیاز برقابی 69
4-4-4- بهینه سازی بهره برداری از مخازن 70
4-4-4-1- قواعد بهره‌برداری از مخزن 71
4-4-4-2- روش های بهینه سازی و برنامه ریزی تکاملی 76
فصل پنجم : نتایج و بحث  
5-1- مقدمه 82
5-2- شبیه‌سازی بارش – رواناب 83
5-3- ریز مقیاس نمایی داده‌های منطقه توسط مدلLARS-WG      84                       85
5-3-1- بررسی عملکرد مدل‌ Lars-WG در شبیه‌سازی و ریز مقیاس نمایی دما و بارندگی حوضه 84
5-3-2-  بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر مولفه های اقلیمی 86
ب

5-4- بررسی تأثیر پدیده تغییر اقلیم بر رواناب منطقه در دوره آتی

112
5-5–بهره‌برداری از مخزن 113
فصل ششم : نتیجه‌گیری و پیشنهادات  
6-1- مقدمه 118
6-2- جمع‌بندی 119
6-3- پیشنهادات 121
فصل هفتم : فهرست منابع و مآخذ  

مقدمه

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 688
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

موسسه آموزش عالی عمران  و توسعه

(غیر انتفاعی – غیر دولتی)

دانشکده فنی و مهندسی

گروه مهندسی عمران

 

پایان نامه:

برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران گرایش راه و ترابری

 

عنوان:

تعیین نوع بهینه تقاطع غیرهمسطح با استفاده از الگوریتم انبوه ذرات (PSO)

 

استاد راهنما:

دکتر سعید سعیدی جم

 

استاد مشاور:

دکتر علی اصغر گهرپور

 

زمستان 1393

 

چکیده:

امروزه با افزایش تعداد وسایل نقلیه،تقاطع­های همسطح دچار مشکلات بسیاری هستند.راهکارهای متفاوتی برای رفع این مشکل وجود دارد که در حال حاضر تبدیل تقاطع همسطح به تقاطع غیرهمسطح بسیار مورد توجه مهندسین قرار گرفته است.اما مدلی که با در نظر گرفتن عوامل مختلف تقاطع غیرهمسطح بهینه را تعیین کند،وجود ندارد و نیاز به چنین مدلی کاملاً احساس می­گردد.دراین تحقیق سعی شده است تا مدلی برای انتخاب نوع بهینه تقاطع غیرهمسطح با در نظر گرفتن عوامل مؤثر ارائه گردد. .تقاطع­های مورد بررسی در این تحقیق، تقاطع­های جهتی، شبدری کامل، نیمه شبدری، تک­نقطه­ای و لوزی می­باشند که با استفاده از نرم­افزار AIMSUN شبیه­سازی می­شوند.پارامترهای درنظر گرفته شده برای هر کدام از تقاطع­ها، میزان تولید آلاینده­های هوا، میزان مصرف سوخت و زمان سفر می­باشند. مقدار پارامترهای ذکر شده از خروجی­های نرم­افزار AIMSUN به دست می­آیندو سپس تمامی آنها به هزینه تبدیل می­گردند. سپس با استفاده از الگوریتم انبوه ذرات ( PSO) ادامه­ی پژوهش انجام می­گیرد که این الگوریتم برای احجام ترافیکی 1000 ، 3500 و 6500 وسیله نقلیه در ساعت،به ترتیب تقاطع­های غیرهمسطح جهتی ،لوزی و تک­نقطه­ای را به عنوان تقاطع غیرهمسطح بهینه ارائه نموده است.

 

 

 

واژه­های کلیدی: تقاطع غیرهمسطح ،اولویت­بندی ،الگوریتم انبوه ذرات (PSO)

 

 

 

 

فهرست مطالب

 

مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..1

فصل 1 5

1-1- معرفی انواع تقاطع­ها 7

1-1-1- انواع تقاطع­های همسطح 7

1-1-2- انواع تقاطع­های غیرهمسطح 9

1-2- مروری بر پژوهش­های گذشته 16

1-2-1- روش واتلورث و اینگرام در انتخاب تقاطع غیرهمسطح 16

1-2-2- روش مولینازی و ساترلی در انتخاب تقاطع غیرهمسطح 16

1-2-3- روش اسمیت و گاربر در انتخاب تقاطع غیرهمسطح 18

1-2-4- روش سید کمال سید حسین در انتخاب تقاطع غیر همسطح 19

1-2-5- اولویت­بندی عوامل مؤثر بر انتخاب تقاطع­های غیرهمسطح توسط شهاب حسن پور 23

1-2-6- روش آرین امیرامجدی در انتخاب تقاطع غیرهمسطح 28

فصل 2 31

2-1- مقدمه 33

2-2- معرفی نرم­افزار شبیه­سازی 34

2-3- عوامل مؤثر بر انتخاب نوع بهینه تقاطع­های غیرهمسطح 38

2-3-2- منابع آلاینده هوا 43

2-3-3- زمان سفر 45

2-3-4- سوخت 45

2-4- مدل­سازی تقاطع­های غیرهمسطح 46

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 922
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

دانشگاه آبا

دانشکده فنی و مهندسی

 

 

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه

توسعه منحنی های شکنندگی برای ارزیابی لرزه ای سازه های فولادی

 

استاد راهنما:

جناب آقای دکتر محسن خطیبی نیا

استاد مشاور:

جناب آقای دکتر غلامرضا عاطفت دوست

بهمن 1392

چکیده:

امروزه ارزیابی عملکرد سازه­ ها در برابر زلزله، به یکی از بحث ­های رایج در بین محققین تبدیل شده­است. یکی از ابزار های کلیدی در ارزیابی آسیب ­پذیری لرزه­ای سازه­ ها، توابع شکنندگی است که احتمال فراگذشت آسیب سازه از یک سطح آسیب مشخص را برای چندین سطح خطر از جنبش­های لرزه­ای زمین بیان می­نماید. هدف از این مطالعه، تعیین منحنی شکنندگی آسیب­پذیری لرزه­ای سیستم ساختمانی فولادی طراحی شده بر اساس آیین­ نامه­ی طراحی ایران بر روی خاک نوع III در منطقه­ای با خطر لرزه­ای زیاد می­باشد. مدل­ های مورد نظر، ساختمان ­های فولادی 5، 8 و12 طبقه­ی با سیستم قاب مقاوم خمشی ویژه می­باشند. مدل سازی این ساختمان ­ها در نرم افزار opensees انجام شده و تحلیل دینامیکی غیرخطی افزایشی (IDA) برروی مدل­ ها انجام گرفته­است. در این بررسی، تغییر مکان جانبی نسبی سازه­ ها به عنوان معیار آسیب در نظر گرفته شده است. حدود تعیین شده برای تغییر مکان جانبی نسبی در دستورالعمل HAZUS برای تعیین حالات خرابی مورد استفاده قرار گرفته­ است که این حالات خرابی عبارتند از: حالت خرابی کم، متوسط، گسترده و کلی.

منحنی شکست سازه­ ها بر اساس مقادیر تغییر مکان جانبی نسبی و ضرایب موجود در دستور العمل HAZUS تهیه شده­اند. نتایج بدست آمده نشان می­دهند که با افزایش تعداد طبقات ، شکنندگی افزایش می­یابد

در سازه های مدل شده در حالات خرابی کم و متوسط منحنی های شکست مدل های 5 و 8 طبقه بسیار به هم نزدیک هستند و منحنی شکست مدل 12 طبقه فاصله­ی نسبتاً قابل توجهی با منحنی شکست دو مدل دیگر دارد.

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                              صفحه

فصل اول: کلیات تحقیق…………………………………………………………………………………………………………..1

1-1 مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………..2

1-2 شرح مسئله……………………………………………………………………………………………………………………..3

1-3 اهداف و ضرورت تحقیق………………………………………………………………………………………………….4

1-4 روش اجرای طرح و مدل­های مورد بررسی…………………………………………………………………………5

1-5 ساختار پایان­نامه………………………………………………………………………………………………………………5

فصل دوم: منحنی های شکنندگی……………………………………………………………………………………………..6

2-1 منحنی­های شکنندگی لرزه­ای……………………………………………………………………………………………..7

2-1-1  منحنی­های شکنندگی تجربی………………………………………………………………………………………..8

2-1-2 منحنی­های شکنندگی بر اساس قضاوت مهندسی……………………………………………………………..9

2-1-3 منحنی­های شکنندگی تحلیلی………………………………………………………………………………………..9

2-1-4 منحنی شکنندگی ترکیبی……………………………………………………………………………………………….12

2-2 توابع شکنندگی………………………………………………………………………………………………………………..12

2-3 حالات خرابی در دستورالعمل HAZUS…………………………………………………………………………..13

2-4 دستورالعمل HAZUS……………………………………………………………………………………………………13

2-4-1 طبقه­بندی ساختمان­ها در HAZUS……………………………………………………………………………..15

2-4-2 منحنی شکست در HAZUS………………………………………………………………………………………16

2-5 پیشینه­ی تحقیق………………………………………………………………………………………………………………..18

2-5-1 پژوهش جوزف کارلو مارانو و همکاران…………………………………………………………………………20

2-5-2 مطالعات روییزگارسیا و همکاران…………………………………………………………………………………..26

2-5-3 مطالعات شکنندگی در تایوان برای زلزله­ی چی­چی………………………………………………………….28

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 1398
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

دانشکده فنی و مهندسی

 

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد

مهندسی عمران- سازه

عنوان:

رفتار لرزه ای تیر های پیوند لانه زنبوری

                                                                                             

استاد راهنما:

جناب آقای دکتر محمد قاسم وتر

 

استاد مشاور:

جناب آقای دکتر

 

فهرست

1-1 مقدمه………………………………………. 2

شکل 1-3 عبور تاسیسات از داخل تیر لانه زنبوری………… 4

1-2 تاریخچهی تیرهای لانه زنبوری……………………. 4

1-3 کاربرد……………………………………… 4

1-4 پروسهی مساحت………………………………… 5

1-5 الگوی برش…………………………………… 7

1-6  روشهای تحلیل الاستیک تیرهای لانه زنبوری…………. 9

1-6-1 روشهای تقریبی دستی……………………….. 9

1-6-1-1 روش قیاس به تیر متعادل…………………………… 10

1-6-1-2 روش قیاس به خرپای ویرندیل………………………… 10

1-6-1-2-1 روش کامل……………………………… 10

1-6-1-2-2 روش ساده شده ویرندیل…………………… 12

1-6-1-2 روش قیاس به تیر جان گسترده معادل………………….. 16

1-6-1-3 قیاس به قاب…………………………………….. 19

1-6-2 روشهای تئوری الاستیسیته…………………………….. 21

1-6-2-1 روش تفاضلهای محدود………………………………. 21

1-6-2-2 روش تحلیل تنشها در جان با قیاس به گوهی معادل……….. 22

1-6-3 روشهای اجزاء محدود………………………. 22

1-6-3-1 تحلیل تنش واحدهای نمونه ایزوله شدهای از تیر با شرایط سر حدی مفروض      22

1-6-3-2 تحلیل به روش پاره سازهها…………………………. 24

1-7 صور گسیختگی………………………………… 24

1-7-1 مکانیزم ویرندیل یا برشی………………….. 25

1-7-2 مکانیزم خمشی……………………………. 26

1-7-3 گسیختگی برش جوش جان……………………… 26

1-7-4 ناپایداری تیر لانه زنبوری…………………. 27

1-7-4-1 کمانش پیچشی جانبی……………………………….. 28

1-7-4-2 کمانش موضعی…………………………………….. 29

1-7-4-2-1 کمانش جان تحت فشار مستقیم……………….. 29

1-7-4-2-2 لهیدگی جان……………………………. 29

1-7-4-2-3 کمانش جانبی پیچشی جان………………….. 29

1-7-4-2-4 کمانش ناحیهی جان تحت ترکیب فشار و برش صفحهای. 30

1-7-4-2-5 کمانش گوشهی سوراخها……………………. 30

1-7-4-2-6 کمانش مقطع T شکل……………………….. 31

1-7-4-2-6-1 کمانش موضعی بال یا مقطع T شکل تحت فشار…… 31

1-7-4-2-6-2 کمانش خمشی پیچشی ناحیهی T شکل………….. 32

1-8 روشهای تحلیل پلاستیک تیرهای لانه زنبوری…………. 32

1-8-1 آنالیز بر مبنای مکانیزم ویرندیل…………… 32

1-8-2 آنالیز بر مبنای مکانیزم تسلیم برشی………… 33

1-9 رواداریها………………………………….. 35

2-1 قاب های مهاربند شده واگر…………………….. 38

2-2 تاریخچه……………………………………. 39

2-3 نیرو های عمل کننده در تیر پیوند………………. 41

2-4 مکانیزم اتلاف انرژی درEBF………………………. 42

2-5 طراحی قسمت های مختلف تیر پیوند……………….. 44

3-1 کمانش جان تحت فشار مستقیم……………………. 46

3-1-1 مطالعات تئوری…………………………… 46

3-1-3 روابط ارائه شده توسط محققین………………. 47

3-1-4 روابط موجود در آییننامهها………………… 50

3-1-5 دلایل بررسی این مد کمانش………………….. 50

3-2 کمانش جانبی پیچشی جان……………………….. 51

3-2-1 مطالعات تئوری انجام شده………………….. 51

3-2-2 مطالعات تجربی…………………………… 60

3-2-3 روابط موجود در آییننامهها………………… 62

3-2-4 دلایل بررسی این مد کمانش………………….. 63

4-1 تدوین آزمایشات……………………………… 66

4-2 نحوه مونتاژ و ساخت تیر های پیوند لانه زنبوری……. 67

5-1 نتایج و بحث………………………………… 71

اشکال

شکل 1- 18 مکانیزم خمشی…………………………… 26

شکل 1-19 گسیختگی برش جوش جان……………………… 26

شکل 1-20 مکانیزم کمانش جانبی پیچشی جان…………….. 30

شکل 1-21 مکانیزم کمانش گوشه سوراخ ها………………. 31

شکل 1-22 نمودار اندرکنش نیروی برشی و لنگر خمشی……… 33

شکل 1-23 دیاگرام آزاد یک پانل میانی از تیر ساده شده ویرندیل    35

شکل1-24 رواداری در ساخت تیر لانه زنبوری…………….. 36

شکل 2-1 انواع مهار بند های واگرا…………………. 38

شکل2-2  توزیع نیروهای ایجاد شده در قابهای با مهار بند جانبی    42

شکل 2-3 تعادل استاتیکی تیر پیوند…………………. 42

شکل 3-4 مکانیزم اتلاف انرژی در قاب های مهار بند شده واگرا 43

شکل 2-5 تغییرات چرخش تیر پیوند با نسبت مختلف e/L……. 44

شکل 3-1  نمونه آزمایش شده توسط مالک……………….. 47

شکل 3-2 فرضیات بلاجت در مد اول کمانش………………. 48

شکل 3-3 فرضیات U.S.C  در مورد کمانش مود اول…………. 49

شکل 3-4 فرضیات بلاجت در مورد مود دوم کمانش…………. 52

شکل 3-6 اثر هر یک از نیروی برشی و لنگر خمشی در ناحیه جان 53

شکل 3-7 فرض رفتار گوه ای جان به یک تیر کنسولی……… 54

شکل 3-8 فرضیات رودوود و اگلان در مورد مود دوم کمانش…. 55

شکل 3- 9 نمودار خواص مواد فرض شده توسط ودوود………. 56

شکل 3-10 نمونه ای از نمودار بار کمانش……………… 57

شکل 5-1 پارگی کنجهای تیر پیوند ساخته شده از لانه زنبوری 72

شکل 5-2- تیر لانه زنبوری تحلیل شده به روش عددی در نرم افزار آباکوس   72

شکل 5-3- نمودار نیرو جابه جایی تیر پیوند ساخته شده از تیر لانه زنبوری……………………………………………… 72

شکل 5-4- نمونه های تیر پیوند ساخته شده با تیر لانه زنبوری که (A) نمونه اول با سخت کننده افقی (B) نمونه دوم با سخت کننده قطری (C) نمونه سوم با سخت کننده قائم…………………………………. 73

شکل 5-5- نمودار هیسترزیس برای تیرهای پیوند با (A) سخت کننده افقی (B)سخت کننده های قطری (C) سخت کننده های قائم…………….. 75

شکل 5-6- نمونه تیرپیوند ساخته شده با تیر لانه زنبوری که (A) تیر قبل از آزمایش (B) بعد از آزمایش (C) سوراخ لانه زنبوری و پارگی گوشه بعد از انجام آزمایش………………………………………… 75

شکل 5-7- نمودار هیسترزیس تیر پیوند پرشده با بتن……. 76

شکل 5-8- تشکیل مفصل پلاستیک در بال های تیر پیوند……. 77

شکل 5-9- نمودار هیسترزیس برای نمونه پنجم تیر پیوند ساخته شده از تیر لانه زنبوری………………………………………… 77

شکل 5-10- پلاستیک شدن بال و جان نمونه سوم…………… 78

شکل 5-11- نمودار هیسترزیس برای نمونه سوم…………… 78

شکل 5-12- تیر پیوند ساخته شده با تیر لانه زنبوری با مکانیزم دیوار برشی فولادی…………………………………………. 80

شکل 5-13 نمودار هیسترزیس نمونه ساخته شده با تیر لانه زنبوری و مکانیزم دیوار برشی فولادی……………………………….. 80

 

 

چکیده

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 702
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

موسسه آموزش عالی (غیردولتی-غیرانتفاعی)

صنعتی مازندران

 

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

در رشته مهندسی عمران  گرایش خاک و پی

 

شبیه سازی عددی رفتار خاک تحت تراکم دینامیکی (مطالعه موردی بندر بوشهر)

 

استاد راهنما:

دکترجانعلی زاده

 

1393   

چکیده

تراکم دینامیکی یکی از روش­های بهسازی خاک­های سست می­باشد. در این روش با اعمال ضربات سنگین به سطح خاک میزان تراکم و در نتیجه ظرفیت باربری آن افزایش می­یابد. این امر از طریق انتقال انرژی به وسیله امواج صورت می­گیرد. تراکم دینامیکی یک روش تجربی بوده و برای هر محل بر اساس مشخصات زمین آن محل و امکانات در دسترس، مؤثرترین و اقتصادی ترین الگو انتخاب می­شود. با وجود کاربرد گسترده این روش اساس طراحی آن هنوز تجربی یا نیمه تجربی است و فرآیندهای درگیر در مسئله به طور کامل مشخص نشده است. بنابراین در این تحقیق جهت بررسی و تعیین الگوی بهینه عملیات تراکم دینامیکی، پروژه انجام گرفته در بندر بوشهر بصورت عددی شبیه سازی شده است.

در تحقیق حاضر، مدلسازی عملیات تراکم دینامیکی در خاک­های دانه­ای با استفاده از روش تفاضل محدود و نرم افزار FLAC2D انجام شده است. با استفاده از فرض تقارن محوری تنها نیمی از توده خاک و کوبه به صورت دو بعدی مدل شده است. برای مدلسازی اثر ضربه به سطح خاک از تاریخچه زمانی تنش استفاده شده است. برای تحلیل تراکم دینامیکی خاک­ از مدل رفتاری موهر کولمب استفاده شده است.

نتایج نشست نهایی کوبه با نتایج اندازه­گیری شده در پروژه تراکم دینامیکی مجتمع کشتی سازی شهید محلاتی بندر بوشهر مورد مقایسه قرار گرفته است و تطابق خوبی بین مقادیر اندازه گیری شده و به دست آمده در مدل عددی وجود دارد. همچنین با مقایسه مقادیر چگالی نسبی نهایی در لایه روانگرا در منطقه و مدلسازی عددی، تطابق قابل قبولی بین این مقادیر مشاهده شد.

با استفاده از نتایج مدلسازی و پس از تعیین ماکزیمم کرنشهای ایجاد شده در مدل، می‌توان میزان بهسازی در اعماق مختلف را تخمین زد و مقادیر بهبود یافته هر یک از پارامترهای توده خاک را پیش بینی کرد. با انجام این تحلیل برای ضربات متوالی، می‌توان میزان تاثیر هر یک از ضربات را نیز در رسیدن به حدنهایی بهسازی و افزایش پارامترهای مهندسی توده خاک تعیین کرد و نیز تعداد ضربات لازم برای رسیدن به حد مطلوب بهسازی را تعیین کرد. همچنین با بررسی افزایش چگالی نسبی در عرض می­توان الگوی مناسب برای شبکه کوبش بدست آورد.

واژگان کلیدی: تراکم دینامیکی، مدلسازی عددی، روش تفاضل محدود

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

 

 

فصل 1 مقدمه 1

1-1 مقدمه 2

فصل 2: مروری بر منابع 4

2-1 مقدمه 5

2-2 تاریخچه 5

2-3 مبانی تئوری تراکم دینامیکی 5

2-3-1 تئوری تراکم دینامیکی در خاکهای دانه­ای 8

2-3-2 تئوری تراکم دینامیکی در خاکهای ریز دانه 8

2-3-2-1 قابلیت تراکم 8

2-3-2-2 روانگرایی 8

2-3-2-3 نفوذ پذیری 9

2-3-2-4 بندش بازیافتی خاک 9

2-3-2-5 نمایش ترسیمی 10

2-4 کاربرد تراکم دینامیکی در خاکهای مختلف 10

2-5 واژگان 14

2-6 روش شناسی 15

2-7 نشست به وجود آمده در اثر کوبش 18

2-8 لرزشهای زمین 21

2-9 عمق مؤثر بهسازی 24

2-10 توزیع تنش در اثر ضربه 26

2-11 تراکم دینامیکی در نوشیرو ژاپن 32

فصل 3: روش تحقیق 34

3-1 مقدمه 35

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 864
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1395 | نظرات ()