نوشته شده توسط : admin

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :علوم سیاسی

عنوان : بررسی علل بی اعتمادی در روابط بین ایران و روسیه

 

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد علوم و تحقیقات ایلام

گروه علوم سیاسی

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در علوم سیاسی (M. A) 

عنوان:  بررسی علل بی اعتمادی در روابط بین ایران و روسیه

استاد راهنما:

دکتر جهانبخش مرادی 

زمستان 1393

چکیده:

هدف از انجام این پژوهش بررسی علل بی اعتمادی در روابط بین ایران و روسیه از سال 2000 تا کنون   می­باشد. در این پژوهش از روش توصیفی تحلیلی بهره برده شده است که با استفاده از مکتب رئالیسم به توضیح و تحلیل مطالب پرداخته شده است. یافته‌ها حاکی از آن است که ایران نمی‌تواند به کمک روسیه به لغو تحریم‌ها و دستیابی به شکوفایی اقتصادی دست یابد. اختلافات کهنه بین سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی ایران از بُعد تاریخی و همچنین تفاوت در برداشت‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی بین این دو کشور همواره باعث گردیده است تا روابط این دو کشور در طول تاریخ با بی اعتمادی همراه باشد. هرچند در طی چند سال گذشته این رابطه به طور چشمگیری افزایش یافته، اما نمی­توان محافظه­کاری­های دو جانبه از طرف این دو کشور را نادیده گرفت. در این پژوهش با بررسی علل تاریخی بی اعتمادی در بین دو کشور از گذشته تا کنون به بررسی بی اعتمادی‌های جدید در روابط حاصله در چند سال اخیر پرداخته می‌شود.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 830
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :علوم سیاسی

عنوان : روابط ایران و سوریه پس از انقلاب اسلامی ایران

1 – تعریف مسأله

به لحاظ نظری یکی از اصول اساسی سیاست خارجی دولت­ها، داشتن روابط گرم و حسنه با سایر دولت­ها به منظور تأمین منافع ملّی است. با اینحال در عرصه­ی­ عمل، تحقق این اصل ممکن است با دشواری­های بسیاری روبرو گردد. بر اساس همین، ­در عرصه­ی نظام بین­الملل شاهد آنیم که دولتها سطوح مختلفی از روابط با یکدیگر را تجربه می­کنند. جمهوری اسلامی ایران یکی از این دولت­هاست که سطوح مختلفی از روابط را، با همسایگان خود و کشورهای منطقه داشته است. اما در این میان یک استثنا وجود دارد و آن دولت سوریه است. علی­رغم اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی روابط ایران با کشورهای منطقه به سردی گرایید، روابط­ ایران و سوریه نه تنها رو به سردی ننهاد، بلکه روز­به­روز توسعه­ی بیشتری پیدا کرد. به گونه­ای که در طول جنگ تحمیلی، ایران بخشی از نیازهای نظامی خویش را از طریق این کشور تأمین می­نمود و پس از جنگ نیز، نوعی اتحاد استراتژیک میان دو کشور در منطقه شکل گرفت. پایان­نامه­ی حاضر قصد دارد ضمن بررسی روابط ایران و سوریه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به این سوأل پاسخ گوید که چه عواملی موجب شده است برخلاف روابط ایران با سایر دولت­های منطقه، روابط تهران و دمشق پیوسته در حوزه­های مختلف رو به گسترش گذارد و کمتر دچار افت و خیز گردد؟

 

2 – سابقه­­ی پژوهش

منشارف و وینتر[1] Mansharof and O. Winter)) در مقاله­ی «اتحاد استراتژیک بین ایران و سوریه: ابعاد نظامی و اقتصادی» به اظهارات مقامات بلندپایه­ی ایران درباره روابط با سوریه و همکاری نزدیک بین دوکشور در حوزه­های علمی، نظامی، امنیتی و اقتصادی اشاره کرده؛ دیدارهای مکرّر رؤسای جمهور و وزرای خارجه دو کشور را ازجمله شاخصه­های روابط گرم و صمیمی دو دولت برمی­شمرد. سپس ابعاد اقتصادی و نظامی اتحاد استراتژیک بین ایران و سوریه را بر مبنای اظهارات مقامات بلندپایه دو کشور، موافقت­نامه­ها، مقالات منتشر شده در رسانه­های عربی و فارسی مورد بررسی قرار می­دهد. فارار ولمان[2] (Farrar-Wellmanدر مقاله­ی «روابط خارجی سوریه و ایران» همکاری­های ایران و سوریه در بخش­های اقتصادی، نظامی و هسته­ای را مورد بررسی قرار می­دهد. نویسنده مدعی است، برطبق مدارک ارائه شده از سوی کشورهای اروپایی ایران در برنامه­های هسته­ای سوریه مشارکت داشته است. همچنین در حوزه­ی اقتصادی به ادعای تلویزیون ایران دو کشور درصدد توسعه­ی ساخت پالایشگاههای مشترک هستند. قرارداد6/2 ملیارد دلاری که دربرگیرنده­ی مالزی و ونزوئلا نیز هست ظرفیت پالایش را به 140000 بشکه در روز می­رساند و به ایران انعطاف­پذیری بیشتری در واردات نفت تصفیه شده از همسایگانش می­بخشد. امضای پیمان دفاعی در برابر تهدیدات مشترک در سال 2006 میان تهران و دمشق و تقویت پیوندهای نظامی با وجود فشارهای بین­المللی بخشی از همکاری های رو به گسترش نظامی دو کشور را شکل می­دهد. درمجموع، باید اشاره کرد تعداد آثار منتشر شده در مورد روابط ایران و سوریه بسیار اندک است و تاکنون اثری تبیینی که به بررسی دلیل روابط گرم دو کشور بپردازد تألیف نشده است.

 

3 – فرضیه­ها

وجود دشمن مشترک یعنی اسرائیل و آمریکا، موجب گسترش و تعمیق روابط دو کشور شده است.

منافع مشترک اقتصادی و سیاسی، نقش تعیین­کننده در روابط دو کشور داشته است.

پیوندهای مذهبی و دینی، عامل نزدیکی دو دولت ایران و سوریه گشته است.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 728
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

4-1-استفاده ازسیستمکاداستر

در فصل اول مشروحا به تعریف کاداستر واقسام ان پرداخته شد که دراین فصل به اختصار به تاثیر کاداستر بر روی فرایند های ثبتی اشاره میگردد.

1-   املاكي كه داراي نقشه ثبتي با طول و ابعاد مشخص در پرونده ثبتي مي باشند، چنانچه پس از بررسي نقشه UTM (اندكس شهر) نسبت به وجود نقشه ملك در اندكس اطمينان حاصل گردد و طول و ابعاد نقشه ثبتي با نقشه موجود در UTM يكسان باشد همان نقشه را تاييد و ذخیره مي كنيم. UTMنقشه جامع هوائي املاك واقع دريك ناحيه بادرج مختصات نقاط به توسطGPSتوسط سازمان نقشه برداري كشورمی باشد.

2- املاكي كه داراي نقشه ثبتي باطول وابعاد مشخص در پرونده ثبتي باشند، ولي در نقشه Utm  نباشد. اداره ثبت موظف است به توسط نقشه بردار ثبت، مختصات دو نقطه يكسان را هم در نقشه ثبت وهم در نقشه UTM قابل پياده سازي باشد و با مراجعه نقشه بردار به محل، برداشتGPSبه مقیاس انجام می شود. و پس از ترسيم نقشه و يكسان سازي مقياس نسبت به ثبت و ذخیره نقشه در بانك اطلاعات اندكس شهري اقدام وجانمايي پلاك ثبتي صورت مي گيرد.

4-1-1- جانمایی املاک برروی سیستم یکپارچه

اغلبب ین آنچه که درمحل ملک وجود داشته است وتوسط مالک درخواست ث تگردیده است وباآنچه که به ثبت رسیده است و در سندمالکیت توصیف شده، اختلاف وجود داردکه اینا ختلافات منشاء بسیاری ازتعارضات ملکی در کشور میباشند .

با توجه به اینکه شرح احوال ملک اعم از مساحت موقعیت حد ومشخصات وحقوق ارتفاقی درعمیات ثبتی ملک بصورت توصیفی وازطرفی عدم وجود استاندارد های فنی یکسان جهت انجا م امور نقشه برداری، استفاده از وسایل ابتدایی در واحدهای ثبتی مرسوم بوده است.

4-1-1-1- آثار جانمايي املاك بر روي سيستم يكپارچه

تاقبل از اجرای سیستم کاداسترتمامي مراحل صدور سند مالكيت توسط اداره ثبت بصورت غيرسيستمي انجام مي گرفت و در برخی موارد حتي املاكي كه سند مفروزي صادر گرديده اند فاقد نقشه بوده و ياچنانچه داراي نقشه ثبتي باشند، نقشه مربوطه فاقد طولوابعاد متراژي بوده و صرفاً داراي حدود طبيعي مي باشند. اين امر بعضاً‌به دليل بر هم خوردن عوارض طبيعي محل منجر به ايجاد اختلاف و تعارض مي گردد و يااينكه در طي مراحل درخواست سند توسط متقاضي املاك خارج محدوده ثبتي مورد پذيرش ثبت قرار مي گیرد. درادامه به شرح محاسن استفاده از سیستم کاداستر درادارات ثبت مي پردازيم.

 

4-1-1-1-1- جلوگيري از ثبت ملك بصورت معارض[1]

چنانچه ثبت به تمام ملك يا قسمتي از ملك دوبار سند مالكيت صادر کند، سند مالكيت موخر الصدور راسند مالكيت معارض مينامند . تشريفات انجام معاملات با اسناد مذكور تابع قوانين خاص موضوع  مي باشد.در برخي تعارضات اعلامي مشخص مي گردد كه ثبت محل نسبت به يك ملك واحد، دو مرحله به  سند مالكيت صادر وتسليم نموده است. كه سند مالكيت موخر الصدور را سند مالكيت معارض مي نامند. كه اين امر مي تواند ناشي از بي دقتي متصديان امر در مرحله قبول تقاضاي ثبت باشد. اين دو مقوله خارج از بحث ما مي باشد. و صرفاً به تاثير نقشه كاداسترو جانمايي املاك در كاهش روند صدور اسناد معارض خواهيم پرداخت.

با توجه به اينكه عوارض طبيعي مثل جاده، كال، مرتع و ... قابليت تخريب و نابودي را به مرور زمان دارند، در عمل اسناد مالكيتي كه حدود آنها باعوارض طبيعي تعريف شده اند، به مرور زمان دچار تحريف حدود مي گردند و امكان اين كه مشخص گردد آيا حدود موجود و مجاورين فعلي باحدود طبيعي تعريفي در گذشته مطابقت دارند ياخير، وجودنخواهد داشت.اين امر مي تواند منشا اشتباه در عمليات ثبتي و شروع پروسه صدور سند معارض باشد حال چنانچه نقشه ملك در سيستم يكپارچه UTM موجود باشد، از آنجايي كه مختصاتن قاط ماهواره اي به وسيله دستگاه GPS برداشت مي گردند امكان تغيير این مختصات تا ابد وجود نخواهد داشت. از آنجاییکه تمام عملیات ثبتی بعدی به صورت سیستمی، پس از جانمایی پلاك در نقشه اندكس و ثابت نمودن نقشه ملك با نقشه هوايي ادامه خواهند يافت و پس از صدور سند ملك ديگر قابليت ثبت حدود جديد براي بار دوم بر روي آن ملك جانمايي شده وجود ندارد، عملاً ثبت معارض يك ملك واحد براي دو بار منتفي خواهد بود. در بحث تعارضات املاك سه نوع تعارض مطرح مي گردد.

الف-تعارضات مربوط به يك يا چند حدملك ونه تمام ملك باشد .درموارديکه تعارض مربوط به حد ملك ونه تمام ملك باشد ،به اين نحو ممكن است قسمتي وياتمام حدي ازملك درملك مجاورتعريف گرديده باشد.  باجانمايي پلاك ثبتي درنقشهUTMاين حالت نيزمنتفي خواهد شد .

ب-تعارضات در ملك به شرحي كه توضيح داده شده باشد وبراي يك ملك دوبار سند صادر گردد.

ج-تعارض در حقوق ارتفاقي، در مواردي تعارض مربوط به حقوق ارتفاقي باشد لازم به ذكر است، حق ارتفاقي حقي است براي  شخص در ملك دیگریو اين تعريف مقابل حق انتفاع مي باشد. در مرحله قبول تقاضاي ثبت و تنظيم اظهار نامه، اولين مرحله عمليات ثبت اين حق كه براي غير وجود دارد، اعلام ودر اظهار نامه درج مي گردد. در زمان تحديد حدود نماينده ثبت موظف است مراتب وجود حق ارتفاق را در صورتجلسه تحديد حدود درج نمايد، چنانچه براي يك ملك كه داراي يك حق ارتفاق مي باشد و اين حق متعلق به صاحب حق  مشخصي،طبق اظهار نامه ثبتي بوده است، به نحو مكرر حق ارتفاق به شخص ديگري كه صاحب حق نمي باشد تعلق گيرد.زمانیکه بحث تعارض در حقوق ارتفاقي پيش مي آيد تشخيص اين قسم از تعارضات در صلاحيت محاكم قضايي مي باشد. واز طرفي با توجه به اينكه درقابليت ثبت حقوق ارتفاقي نسبت به ملك در سيستم كاداستروجودندارد فلذا در اين قسم از تعارضات امكان جلوگيري از وقوع تعارض توسط جانمايي پلاك ثبتي در سيستم امكان پذير نمي باشد.

 

4-1-1-1-2-  جلوگيري از ثبت ملك خارج محدوده

در گذشته سازمان ثبت نسبت به تعريف بخشهاي ثبتي در روند اجراي اعلان ثبت عمومي اقدام نموده است و مالكين با مدارک مثبِت مالكيت تقاضاي ثبت املاك خود را در اجراي ماده 21 قانون ثبت[2] بعمل مي آورند و املاكي كه اظهار نامه هاي ثبتي آنها به اداره ثبت بازگشت نشده است وجز املاك مجهول المالك منظور گرديده است[3] وهيچگونه سابقه ثبت ندارند، امكان اين كه چنانچه درخواست ثبت نسبت به اين املاك پذيرفته شود وتشخيص اينكه ملك در شرف ثبت اظهار شده آيادر قلمرو بخش و ناحيه ثبتي، ثبت محل مي باشد يا خير، بعضاً مقدور نمي باشد. با ‌جانمايي پلاكهاي ثبتي در سيستم كاداستروتعيين قلمرو ثبتي، ادارات ثبت محل با قيد بخشها و ناحيه هاي ثبتي و نيز در پلاكهاي ثبتي اصليعملاً‌در روند اجراي ماده 21 قانون ثبت سيستم كاداسترنقش بسزايي ايفا مي نمايد.در ذیل به تاثیر کاداستر در قسمت های مختلف می پردازیم.

4-1-1-1-2-1- مشخص شدن دقيق ملك در درخواست صدور سند مالكيت

4-1-1-1-2-1-1- در خواست صدور اسناد مالكيت قانون تعيين تكليف اراضي فاقد سند ( اسناد عادي )[4]

با توجه به اينكه در اجراي قانون مزبور، ادارات ثبت نسبت به صدور سند مالكيت عموماًٌ به استناد اسناد عادي وقولنامه هاي نزد اشخاص اقدام مي نمايند. برخي از اين اسناد عادي مربوط به اراضي فاقد سابقه ثبت مي باشند ؛به شرحي كه سابقاً راجع  ماده 21 ق . ث. گفته شد؛ امكان سوء‌استفاده اشخاص و يا اشتباه ثبت محل در تشخيص وتعيين پلاكهاي اصلي و فرعي ملك موردتقاضا به وسيله استفاده از سيستم كاداسترمنتفي خواهد بود. در تمامي مراحل صدور اسناد مالكيت اراضي فاقد سند مالكيت و سابقه ثبت معرفي مكان بر عهده متقاضي خواهد بود.

4-1-1-1-2-1-2- درخواست صدور اسناد مالكيت اعياني (‌موضوع ماده 104 آئين نامه ثبت )

چنانچه مالك عرصه (در صورتي كه عرصه پلاك ثبتي در دفتر املاك ثبت گرديده باشد)، حق استفاده منافع و اعيان پلاك را به موجب قرارداد به غير واگذار نمايد،و مستاجرمنافع با کسب اجازه از مالک اعیان چنانچه در پلاك ثبتي به ایجاد اعيان اقدام کند، مي تواند در راستاي اجراي قانون مزبور نسبت به درخواست و دريافت سند مالكيت اعياني از ثبت اقدام نمايد.در عمل تشخيص اينكه پروسه واگذاري منافع اعيان پلاك ثبتي از سوي مالك عرصه به نحو درست انجام گرفته و اين كه آيا شخص واگذار كننده منافع اعيان مالك ثبت عرصه بوده است، يا خير؟ پس از جانمايي پلاك ثبتي در سيستم كاداسترراحتر ودقيق تر خواهد بود.

4-1-1-1-2-3- درخواست صدور اسناد مالكيت منازل روستايي ( بنياد مسكن )

با توجه به اينكه  قانون گذار در راستاي نيل به هدف سند دار كردن تمامي اراضي، منجمله اراضي روستايی در حال حاضر با تصويب قانون ماده 133 برنامه چهارم توسعه[5]، پروسه سند دار كردن منزل واقع در بافت روستاها را كليد زده و اين امر با هماهنگي بنياد مسكن و اداره ثبت محل در شرف انجام مي باشد. لازمه صدور اسناد مالكيت مزبور اين است كه ابتدا نقشه كلي روستاي موردنظر باقيد طول و ابعاد متراژي در سيستم كاداسترجانمايي گردد. نتيجتاً كاداستردر روند صدور اسناد موضوع قانون مزبور نقش كليدي را همواره بر عهده دارد.

4-1-1-1-2-4- درخواست صدور اسناد مالكيت موضوع ماده 21 قانون ثبت

این موضوع قبلا به طور مفصل در همین فصل بررسی شده است.

 

تکه هایی از پایان نامه راهبردهای تثبیت حدود املاک در ثبت نوین و آثار آن بر قضا زدایی

 

در این پست فقط تکه ای از این پایان نامه درج شده

برای متن کامل می توانید به سایت ارشدها مراجعه کنید

www.arshadha.ir

 



[1]لایحه قانونی راجع به اشتباهات ثبتی و اسناد مالکیت معارض مصوب 5/10/1332

[2]ماده  21 قانون ثبت مصوب1310

 پس‌ از اتمام‌ عملیات‌ مقدماتی‌ ثبت‌ ، ملک‌ در دفتر املاک‌ ثبت‌ شده‌ و سند مالکیت‌ مطابق‌ ثبت‌ دفتر املاک‌ داده‌ می‌شود.

 

[3]ماده 12 قانون ثبت مصوب 1310

[4]ماده 147و148 قانون ثبتی مصوب 1310

[5]ماده133برنامه چهارم توسعه

به منظور صدور سند مالکیت املاک واقع در بافت مسکونی روستاها، وزارت مسکن و شهرسازی (بنیاد مسکن انقلاب اسلامی) موظف است، به نمایندگی از طرف روستاییان طی مدت برنامه‌ی چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای کلیه روستاهای دارای شورای اسلامی و مراکز دهستان‌ها نقشه تفکیکی وضع موجود روستا را تهیه و به اداره ثبت اسناد و املاک ارسال نمایند و نقشه‌های تفکیکی تهیه شده نیاز به تأیید سایر مراجع دولتی ندارد و ادارات ثبت اسناد و املاک اقدام می‌نمایند.



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 764
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

-

 

هویت، منافع و راهبردهای ایران

آنچه در فصل­های گذشته و بخش اول از این فصل به آن پرداخته شده را باید بررسی وضعیت هویتی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ... جمهوری ترکیه دانست که یک ستون از دو ستون این تحقیق می­باشد، ستون دیگر این تحقیق را باید به ایران و هویت، فرهنگ و سیاست آن اختصاص دهیم. هویت و فرهنگ ایرانی که در برابر هویت و فرهنگ غربگرای ترکیه در منطقه به مقاومت پرداخته و بسیاری از اقدامات غربگرایانه این کشور را خنثی نموده است.

ایران کنونی با داشتن سابقه­ای چند هزار ساله از هویت و دارا بودن سابقه دولت­­های  باستانی در تعریف امروزی آن، یک هویت بنیادین و نهادینه شده چند هزار ساله دارد که علیرغم تمامی جنگ­ها و البته سه حمله خانمانسوز بزرگ به آن (حمله اسکندر، حمله اعراب مسلمان و حمله مغول)، همچنان در مسیر همان هویت و تمدن ایرانی خود به حیات خویش ادامه داده و بلکه مهاجمان خارجی را نیز در هویت و تمدن خود جذب و ذوب نموده است.

یک تفاوت عمده­ میان ایران و ترکیه کنونی و حتی عثمانی را باید در بحث حاکمیت دولت در این دو کشور دانست. ترکیه تا قبل از ورود ترکان سلجوقی به این مناطق، تحت سلطه حکومت­های باستانی غیر ترک و البته اروپایی مانند روم و سپس امپراتوری ایران بوده است. در حالی که ایران دارای یکی از کهن­ترین پیشینه‌های استقرار دولت بوده است، دولت­های باستانی ایران حتی با تعریف کنونی از دولت نیز مطابقت دارند. تعاریفی که شاید بهترین و متقن­ترین آنها در کنوانسیون مونته ویدئو[1] 1933 ارائه شده و می­گوید دولت به عنوان یک شخصیت حقوق بین‌الملل، باید دارای چهار صفت یا شرایط: جمعیت دائمی، یک سرزمین مشخص، یک حکومت و اهلیت (مشروعیت، حاکمیت) و توان برقراری رابطه با دیگر دولت­ها را داشته باشد. ایران از همان دوران باستانی و سپیده دم تاریخ، دارای این شرایط بوده است (شاو 1374، 134). 

بنابراین از ابتدا و در بنیاد این تحقیق شاهد تفاوت و تقابل هویتی خاص در میان دو کشور ایران و ترکیه هستیم.

 

4-3-2- هویت تمدنی ایران

بر اساس اندیشه­های سازه­انگاری، نمی­توان هویت را یک فرآیند ثابت و بدون تغییر دانست. هویت در اندیشه سازه‌انگاری، یک انگاره یا برساخته ذهنی است که در هر دوره و بر اساس مقتضیات همان دوره زیستی، برسازی می­شود. با تمام احترامی که برای این نظریه پردازان قائلیم، باید به صراحت گفت که برسازی هویت بر اساس دوره و مقتضات زیستی آن دوره را می­توان در چارچوب یک خط سیر یا سابقه هویتی، برسازی نمود. این برسازی که بر انگاره ذهنی از گذشته، حال و آینده ما دلالت دارد را می­توان هویتی سابقه‌دار، معتدل و میانه­رو دانست که با هر حادثه‌ای مانند جنگ، اشغال و تغییر حکومت، به صورت بنیادی و غیر‌مترقبه از بین نمی­رود، بلکه بنیاد و ریشه­ی این هویت در مسیر وضعیت زیستی جدید، در فضای ذهنی مردم آن جامعه به برسازی هویت جدید کمک می­کند.

هویت ایرانی را نیز باید در چارچوب همین خط سیر هویتی و تمدنی ایران بررسی نمود. هویت تمدنی ایرانیانی که از سپیده­دم تاریخ تاکنون در قالب دولت­های بزرگ و کوچک به ظهور رسیده و بر تاریخ و هویت تمدنی جهان تأثیر­گذار بوده­اند. هویت در دولت­های اساطیری[2]ایران مانند کیانیان[3]، پیشدادیان[4]، در دولت­های تاریخی و بزرگی چون مادها[5]، هخامنشیان[6]، اشکانیان[7]، ساسانیان[8]، صفویان[9] و ... همگی بر انگاره­هایی مانند یکتا­پرستی، شرافت جان و ناموس انسانی، تقدس آزادی انسان، توجه به فردگرایی و جمع گرایی همزمان، زندگی مسالمت­آمیز با اقوام، نژاد­ها و ادیان و مذاهب مختلف و ... که در صدر همه این انگاره­های ذهنی می‌توان از انگاره استقلال و جاذبه هویتی و فرهنگی جامعه ایرانی نام برد.

همین استقلال، جاذبه و غنی بودن هویتی و فرهنگی ایرانیان بوده است که مهاجمانی مانند اسکندر مقدونی[10] و جانشینانش (سلوکیان[11])­، اعراب مسلمان و سلسله­های بعدی آنها و قوم مغول[12] را در فرهنگ و هویت ایرانی خود جذب، هضم و ذوب نموده و هویت و فرهنگ خود را بر چنین مهاجمان قدرتمند روزگار، مسلط ساخته و هویت و فرهنگ زیستی آنان را با هویت و فرهنگی ایرانی همخوان و همسو نموده است.

هویت ایرانی و پارسی ایران زمین در عصر کنونی، همچنان یکی از دو بال و مؤلفه هویتی ایرانیان برای رشد و توسعه در دنیای کنونی و حفظ همبستگی و اتحاد ایرانیان در برابر دشمنان و هویت­های مهاجم مانند هویت غرب و غربگرایی است.

این هویت در چارچوب همان لوازم هویت­سازی مانند علم و دانش، فرهنگ، اخلاق­مداری، معنویت و دینداری و ... توانسته است در مقابل بسیاری از هویت­های شرق و غرب به مقاومت بپردازد که البته اگر مسئولان ایرانی نیز کمی بیشتر فضای گفتمانی و اندیشه­ای این هویت را تقویت نمایند، دیگر نیازی به ترس از هویت غرب و تهاجم فرهنگی غرب نیست.



[1] . Montevideo  Convention

[2] . Mythology

[3] . Kayanian Dynasty

[4] . Pishdadian Dynasty

[5] . Medes Dynasty

[6] . Achaemenid Dynasty

[7] . Parthian

[8] . Sassanid

[9] . Safavid Dynasty

[10] . Alexander of Macedon

[11] . Seleucid Dynasty

[12] . Mongol

در این پست فقط تکه ای از این پایان نامه درج شده

برای متن کامل می توانید به سایت ارشدها مراجعه کنید

دانلود متن کامل پایان نامه با فرمت ورد



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 773
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

-

 

3-4-16- نتیجه گیری

 در یک جمع‌بندی کلی از روند روابط ایران و ترکیه طی چهار سال اخیر از سال 2008 الی 2012، می­توان گفت روابط دو کشور از یک نمای ظاهری و زیبای مسالمت­آمیز و دوستانه برخوردار بوده است. هر چند طی سال­های 2008 تا 2010 روابط میان دو کشور را می­توان روابطی خوب، مسالمت­آمیز و رو به بهبود در زمینه­های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... دانست که طی آن سران دو دولت و دیگر مسئولان مهم کشور، بارها و بارها  به دیدار از کشور مقابل اقدام و جلسات و دیدار­های فراوانی را با هم داشته­اند. یکی از نشانه­‌های این روابط خوب واوج گیری آن طی سال‌های 2008 تا 2010 را می­توان همین سفرهای بیشمار و دیدار­های  سطح بالای مسئولین دو کشور دانست. در همین دیدارها و گفتگوها بود که سران دو دولت، آینده­ای روشن، خوب و رو به پیشرفت را برای مردم دو کشور پیش بینی می­کردند و همین سران  دو دولت، یکدیگر را برادر خطاب می­کردند.

اما با آغاز تحولات بیداری اسلامی ( بهار عربی – اسلامی) در منطقه از سال 2011 به بعد، روابط دوستانه و  برادرانه ایران و ترکیه، به تدریج رو به تنش و ضعف نهاده و ضمن کم شدن دیدارهای دوجانبه، بر تنش­های دوجانبه افزوده شد. سوریه که همواره به عنوان متحد استراتژیک ایران، برای ایران از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است، برای ترکیه تبدیل به لقمه­ای گلوگیر شده و اقدامات جنگ افروزانه ترکیه در سوریه، یکی از عوامل اصلی تنش میان ایران و ترکیه شده است. تنش­های فی مابین به جز در زمینه اقتصادی و افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری، تمامی دیگر مباحث میان دو کشور مانند صادرات و ترانزیت گاز ایران به ترکیه، استقرار سپر موشکی ناتو و امریکا در ترکیه، دخالت ترکیه در جنگ داخلی سوریه بر علیه دولت بشار اسد، دخالت در امور عراق بر علیه دولت شیعی نوری­المالکی و ...، را در بر گرفته و تنش را در سال 2012 به حد اعلای خود رساند، به نحوی که موجب لغو سفر از پیش تعیین شده محمود احمدی‌نژاد به ترکیه گردید.

با کاهش تدریجی ارتباطات حسنه میان مسئولین دو کشور، تنش­های زیر خاکستر میان دو کشور، تبدیل به آتش شده و بر روابط دو کشور تأثیرگذار شدند. آنچنان که حتی برخی کارشناسان، احتمال جنگ نظامی میان دو کشور را محتمل دانسته­اند!

طی دو سال 2011 و 2012 به خوبی می­توان مشاهده کرد که سیاست تنش صفر با همسایگان ترکیه به کنار زده شده و استراتژی عمق راهبردی[1] احمد داوداوغلو به صورت فعال در سیاست­های ترکیه به کار گرفته می­شود. بر اساس استراتژی عمق راهبردی است که دولت ترکیه و به خصوص اردوغان و اوغلو، به فکر گسترش نفوذ و تسلط خود بر کشورهای اطرف ترکیه یا همان حوزه‌های امپراتوری عثمانی، می­افتند و عملاً این استراتژی عثمانی­گرایی[2] خود را در کشورهای عراق، سوریه و تقابل با ایران، نشان می­دهند.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هویت متضاد، علت تنش در روابط ایران و ترکیه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-1- مقدمه

آنچه در فصل­های گذشته به آنها اشاره گردید، پیش زمینه‌هایی بودند برای بررسی دلیل تنش در روابط دو کشور ایران و ترکیه طی سال­های 2008 الی 2012 میلادی.

بررسی اینکه روابط خوب و مناسب دو کشور طی چند سال اول حاکمیت حزب عدالت و توسعه در ترکیه، بعد از سال 2010 به تدریج رو به تنش و مناقشه نهاده و از تعامل و همگرایی منطقه­ای دور و به نزاع و احتمال جنگ، نزدیک شده است .

در این فصل سعی می­شود بر اساس نظریات سازه­انگاری و واقعیات پشت پرده کارگزاران حزب عدالت و توسعه، به بیان دلیل بروز تنش در روابط دو کشور پرداخته شود .

برای بهتر نشان دادن هویت غرب مرکزگرای ترکیه، در این فصل به بررسی هویت ترکیه ، هویت اسلامی ، هویت ایرانی ، هویت غربگرا، همگرایی ترکیه با غرب و ... پرداخته و از سوی دیگر به بررسی هویت و فرهنگ تمدنی ایران نیز اشاراتی شده و برخی نقاط تقابل، تفاوت  و تنش­زای این دو کشور در زمینه­هایی چون هویت، اهداف و منافع، مورد توجه قرار می­گیرد.

 

 

 

 

4-2- بخش اول: هویت غرب مرکزگرای ترکیه

 

4-2-1- تنوع هویتی در ترکیه

ترکیه در درون خود دارای مردم و کارگزارانی است که دارای انواعی از هویت­های ظاهری و پنهانی هستند. هویت‌های رنگانگی مانند هویت ترکی، هویت عثمانی، هویت غربی اروپایی، هویت اسلامی و ...، که هر کدام از این هویت­ها در برهه­ای از تاریخ ترکیه بر این کشور حاکم شده و به هدایت سیاست و حکومت پرداخته­اند. آنچه در این میان مهم نشان می­دهد، وجود یک خط سیر مستمر و کمتر منقطع می­باشد که سعی داشته است تا هویت و فرهنگ غربی را در این کشور نهادینه سازد. خط سیری که تنها در یک مقطع کوتاه در دوره حزب رفاه مورد تهدید و اعتراض نجم­الدین اربکان نخست وزیر وقت قرار گرفته بود.

همانگونه که در فصل اول نیز ذکر شد، جمهوری ترکیه یا ترکیه نوین بر اثر فعالیت­ها و در واقع انقلاب ترک­های جوان به رهبری مصطفی کمال پاشا (آتاتورک) که از سال 1921 شروع شده بود، در سال 1923، رسماً و با الغای حکومت عثمانی، تأسیس و متولد شده است. وجود ترک­های جوان نظامی و بعضاً تندرو در هدایت انقلاب، موجب گردید تا بسیاری از این عاملان انقلاب و حتی روشنفکران سکولار به انتقاد شدید از ماهیت و هویت اسلامی حکومت عثمانی پرداخته و اصول اسلامی امپراتوری عثمانی مانند خلافت، الفبای اسلامی عربی، پوشش اسلامی، نظام آموزشی دینی و اسلامی، تقویم و تعطیلات اسلامی و ... که عامل عقب ماندگی و ضعف ترکیه می­دانستند را از چرخه سیاست و اجتماع کشور خارج کنند. برای دستیابی به یک تعریف یا یک نمای کلی از هویت و منافع غربگرای ترکیه، لازم است تا برخی مؤلفه‌های سپهر سیاسی این کشور مانند کمالیسم[3]، سکولاریسم و لائیسیزم، منافع و هویت کمالیستی، هویت­های اسلامگرایی، همگرایی با غرب، عضویت ترکیه در سازمان­ها و نهادهای غربی، نمایندگی یا ژاندارمی ترکیه برای غرب و ... را با عنایت به حضور ترکیه در آنها، مختصراً بررسی نماییم.

 

4-2-2- اصول بنیادی کمالیسم در ترکیه

همزمان با کاهش قدرت و ابهت امپراتوری عثمانی در منطقه و نمایان شدن نشانه­های زوال و فروپاشی این حکومت، در داخل ترکیه نیز گروه­هایی یه فکر تغییر حکومت و حفظ یک  کشور قدرتمند و مستقل ترک در جهان بودند. یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین گروه­های مخالف خلافت عثمانی در آغاز قرن نوزدهم را می­توان جنبش ترکان­ جوان دانست.

جنبش ترکان­­ جوان ترکیه که یک حرکت قوم­گرایانه ترکی و لائیک داشت، بر پایه آگاهی طبقه متوسط به خصوص در بُعد فرهنگی تشکیل شده بود و دارای اندیشه­های لیبرالی متأثر از غرب بودند. این جنبش که توانسته بود مناصب حکومتی و اداری را در حکومت عثمانی نیز تصاحب نماید، با فروپاشی عثمانی، خود به قدرت مطلق در ترکیه نوین تبدیل گردید (اعتضادالسلطنه 1391، 59).

یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین شخصیت‌های جنبش ترکان جوان را می­توان مصطفی کمال­پاشا دانست که رهبری این جنبش را نیز برعهده داشت.

با فروپاشی خلافت در سال 1922 و تشکیل جمهوری ترکیه در 1923، مصطفی کمال­پاشا که نقش مهمی در جنگ­های ضد استعماری چند سال گذشته ترکیه داشته و به عنوان یکی از ترکان جوان انقلابی نیز نقش مهمی در فروپاشی خلافت عثمانی ایفا نموده بود، به عنوان رهبر ترکیه نوین انتخاب گردید. در مورد حکومت کمال آتاتورک و نقش آن در هویت کنونی ترکیه، نظرات بسیاری وجود دارد که اغلب این نظریات بر تبیین هویت غربگرا توسط آتاتورک دلالت دارند . هویت نوینی که توسط کمال­آتاتورک هدایت می­شد و تحت عنوان اندیشه­های کمالیستی بر مردم ترکیه حاکم شده بود.

هاکان یاووز نویسنده برجسته ترکیه­ای در مورد این هویت ترکیه نوین یا همان اندیشه کمالیستی می­گوید، دولت کمالیست در واقع دولتی رسالت­ گرا[4]است که هدف خلق ملت ترک و نیل آن به سطح تمدن اروپایی را دنبال می­کند (یاووز 1389، 55).

حاکمیت و ریاست جمهوری کمال­­آتاتورک با لقب خود به معنای پدر ترک­ها، طی سال­های 1923 الی 1938 بر ترکیه موجب گردید تا سیاست­ها و اندیشه­های آتاتورک تحت نام سیاست­های کمالیستی بتوانند در فضای سیاسی و اجتماعی ترکیه مطرح شده، جان گرفته و تثبیت گردند. این سیاست­های کمالیستی که در بالا نیز گفته شد، اندیشه­هایی نوینی بودند که سعی داشتند تا جمهوری ترکیه را از فضای ذهنی و سیاسی گذشته و خلافت عثمانی جدا کرده و به دنیا و فضای نوینی تحت تسلط افکار و اندیشه­های غربی و اروپایی، وارد سازند.

اقدامات آتاتورک در چارچوب تغییر هویت ترکیه را می­توان  مخالفت با مداخله مذهب در سیاست (جدایی دین از سیاست)، حذف دادگاه­های اسلامی، از بین بردن مدارس مذهبی، ممنوعیت حجاب اسلامی بانوان، حدف رسم الخط عربی و ترکی و جایگزینی البفای لاتین، تغییر تقویم اسلامی به میلادی و ترویج فرهنگ اروپایی و غربی در ترکیه و ... دانست (جمهوری ترکیه 1386، 133).

جمهوری ترکیه تحت رهبری آتاتورک، به دنبال دستیابی به جایگاه برتر در منطقه و جهان از طریق نزدیکی بیشتر با غرب و اروپا در چارچوب تغییر هویت و فرهنگ اسلامی به هویت و فرهنگ غربی بود. آتاتورک منافع ترکیه را در رهایی از هویت اسلامی و عثمانی جستجو کرده و به دنبال آن بود که با تغییر هویت ترکیه و همسان نمودن هویت آن با اروپا ، بتواند منافع ترکیه را در بلند مدت در سطح منطقه حفظ و تثبیت نماید. تفکر و اندیشه آتاتورک که در محافل سیاسی داخلی ترکیه و نیز در مباحث خارج از این کشور به تفکر یا اندیشه کمالیسم معروف شده است، دارای اصول زیربنایی است که در زمینه سیاست خارجی و روابط بین الملل، این اصول کمالیسم بر دو محور زیر مبتنی بوده است.

یکم: سوابق سوءامپراتوری عثمانی نسبت به منطقه را پاک کرده، جبران نموده و شکاف ایجاد شده بین کشورهای ترکیه نوین، ایران و اعراب را پر نمایند.

دوم: الف - ترکیه کشوری است نه توسعه طلب و نه استعمارگر، بلکه به دنبال اقتدار داخلی در ابعاد اقتصادی، صنعتی، علمی و نظامی است. ترکیه به دنبال دستیابی به قدرت اقتصادی و تکنولوژیک قدرت­های غربی است.

ب - ترک­ها علاوه بر درخواست برابری تکنولوژیک با غرب، خواهان پذیرش ترکیه به عنوان یک ملت اروپایی و قبول آنها در تمدن غربی هستند (جمهوری ترکیه 1386، 210-209).

اصول فوق­الذکر که از ابتدای حاکمیت ترک­های جوان و به خصوص با رهبری و ریاست جمهوری کمال­آتاتورک در ترکیه، مدون شده و به اجرا درآمدند، طی بیش از نود سال اخیر، همچنان از اصول اصلی مورد توافق و اجرای مسئولان و کارگزاران سیاسی حکومت ترکیه بوده است. این اصول در سیاست و حکومت ترکیه از جایگاه بالایی برخوردار بوده و تحت نام اصول کمالیسم در سرلوحه کاری هر دولت یا کارگزار ترکیه قرار داشته و ارتش این کشور به عنوان پاسدار اصول لائیسیته و اصول کمالیسم، بر کار دولت­ها نظارتی نانوشته داشته است.

اندیشه­های کمالیستی بر شش اصل استوار هستند، اصولی چون  ناسیونالیسم[5]، سکولاریسم، توده گرایی(پوپولیسم)[6]، دولت سالاری[7]، انقلاب خواهی[8]و جمهوری خواهی[9] که معتقدان به این اصول را همان کمالیست­های ترکیه می­دانند که به شدت به تقدس اصول مذکور معتقد بوده و در چارچوب همین اصول به هدایت مردم می­پردازند (یاووز 1389، 257).

همانگونه که در بالا ذکر شد اصول کمالیستی، دارای جمعی متضاد نیز هستند. تلاش برای ایجاد جامعه­ای سکولار و در عین حال گسترش ناسیونالیسم ترکی در کشور!

اصول مدون شده کمالیستی که در قانون اساسی 1937 و نیز 1982 به صراحت به آنها اشاره شده است، برنامه­ای هستند که باید جمهوری ترکیه یا ترکیه نوین را به سوی غرب و اروپا هدایت کرده و از ترکیه یک کشور اروپایی با تمام خصایص غربی آن بسازد. کمالیست­های ترکیه در دو محور داخلی و خارجی به ارائه اصول آتاتورک و اجرای آنها پرداختند و در این راه از هیچگونه اقدامی چشم­پوشی نکردند. این کمالیست­های ناسیونالسیت غربگرا، به شدت به دنبال ساختن یک کشور ترک اروپایی بودند.

ترکان جوان از همان ابتدای کار خود، با مذهب و سنت­های برگرفته از مذهب به شدت مخالفت می­کردند و این سنت­ها را مانعی بر سر راه ترقی انسان و پیشرفت ترکیه می­دانستند ( اعتضادالسلطنه 1391، 59). ترکان جوان و شخص مصطفی کمال پاشا، در تقابل و ضدیت کامل با اندیشه­های حکومت عثمانی قرار داشتند.

حکومت عثمانی به عنوان یک خلافت اسلامی و مذهبی مانند دیگر حکومت­های مشابه، بر اساس ایدئولوژی اسلامی و مذهبی اهل سنت تأسیس شده بود.

در اندیشه عثمانی­ها، استفاده و بهره­برداری از علوم و فناوری­های غربی و به ویژه فناوری­های نظامی، مجاز و زیبنده بود اما پذیرش و ترویج اندیشه­ها و افکار و فرهنگ تمدن غربی را نشانه فساد و زوال خلافت خود دانسته و غرب را مظهر فساد و تباهی می­دانستند که ممکن است با اندیشه‌ها و فرهنگ خود، خلافت اسلامی عثمانی­ها را نابود سازد (اعتضادالسلطنه 1391، 61). اما برداشت آتاتورک از غرب در ضدیت با برداشت مسلمانان ترکیه­ای و بزرگان عثمانی بود. آتاتورک و سپس کمالیست­های پیرو ایشان، به شدت به مبارزه با اندیشه­ها و ایدئولوژی اسلام سیاسی در ترکیه پرداخته و اندیشه­های اسلامی را عامل عقب ماندگی ترکیه معرفی می­کردند.

آتاتورک و دوستانش، خواهان ایجاد تحولات همسو و هماهنگ با تمدن غرب و بر اساس الگوی غربی در ترکیه نوین بودند. آتاتورک طی حکومت پانزده ساله خود بر ترکیه، اقدامات مهمی در زمینه الگوسازی فرهنگ غربی و ترویج و گسترش غربگرایی در ترکیه انجام داد. وی در راستای اجرای افکار خود در زمینه الگو­­­­پذیری از غرب، ابتدا به مخالفت با مداخله دین و مذهب در سیاست و لزوم رهایی ترکیه از تسلط مذهب پرداخت. جدایی دین از سیاست یا همان لائیسیزم، یکی از مهمترین انگاره­های ذهنی آتاتورک بود که در پی به دست گرفتن ریاست جمهوری، به فکر اجرای آن در ترکیه افتاد.

آتاتورک ضمن بر عهده گرفتن جنگ استقلال در مقابل اروپا و از طریق گسستن ترکیه از ریشه­های اسلامی و عثمانی خود، پروژه­ای بزرگ را در حوزه دگردیسی تمدنی ترکیه به اجرا درآورد. وی تلاش داشت تحت لوای غربی­سازی و ترقی، دیواری رفیع به مانند یک سد در برابر نفوذ عربی - اسلامی به ترکیه، ایجاد نماید ( یاووز 1389، 198).

دین و مذهب در اندیشه­های کمالیستی از یک ویژگی خاص برخوردار هستند­، این ویژگی را می­توان در سوءظن عمیق و بنیادی آتاتورک به دین به عنوان عامل اصلی مشکلات اجتماعی و اقتصادی ترکیه جستجو کرد.

 



[1] . Stratejik   Derinlik: Turkiye'nin Uluslararası  Konumu( Strategic Depth)

[2] . Ottomanism

[3] . Kemalism

[4] . Missionist

[5] . Nasionalism

[6] . Populism

[7] . Revolutionism

[8] . Governmentism

[9] . Republicanism

در این پست فقط تکه ای از این پایان نامه درج شده

برای متن کامل می توانید به سایت ارشدها مراجعه کنید

دانلود متن کامل پایان نامه با فرمت ورد



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 736
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

3-3-1-13- دولت اسلامگرای حزب رفاه در ترکیه و رابطه با ایران

بعد از سال­ها فعالیت و کوشش­های پنهان و آشکار، اسلامگرایان ترکیه در قالب حزب رفاه[1]، به رهبری نجم­الدین اربکان توانستند از اکتبر 1995 تا ژوئن 1997 دولتی اسلامگرا را در ترکیه مستقر سازند.

اربکان در اولین سفر خارجی خود در رأس هیأ‌ت بلند پایه سیاسی و اقتصادی به ایران سفر می­کنند، ایشان اسلام را مهمترین عامل پیوند ایران و ترکیه خواندند. اربکان در سفر خود به ایران با حضرت آیت الله خامنه­ای مقام معظم رهبری و هاشمی­ رفسنجانی رئیس­ جمهور وقت ایران دیدار و گفتگو داشتند (نوازنی 1387، 263 و جمهوری ترکیه 1386، 145)

روابط ایران و ترکیه در این دوره نیز دارای نوساناتی بود که بیشتر تنش­ها ناشی از  ضعف دولت اسلامگرای حزب رفاه در مقابل سکولارهای ترکیه و به خصوص ارتش این کشور بود. ایران امید داشت تا با تثبیت قدرت و دولت اسلامگرای حزب رفاه در ترکیه، روابط ایران و ترکیه در پرتو اسلامی بودن دو دولت همسایه، روند و رویکردی دوستانه­تر بیابد، اما با کودتای نرم ارتش ترکیه بر علیه حزب رفاه و دولت اربکان در 28 فوریه 1997، حزب رفاه مجبور به استعفاء گردید.

-

 

در این پست فقط تکه ای از این پایان نامه درج شده

برای متن کامل می توانید به سایت ارشدها مراجعه کنید

دانلود متن کامل پایان نامه با فرمت ورد

 

3-3-1-14- کابینه محمد خاتمی و روابط با ترکیه

طی دوران هشت ساله ریاست جمهوری  سید‌محمد خاتمی یا همان دولت اصلاحات که از مرداد 1376 الی مرداد 1384 ادامه داشت، روابط ایران و ترکیه دارای نوسانات همیشگی و تکراری بود.

علیرغم سیاست تنش­زدایی ایران با دیگر کشورها و تأکید رئیس جمهور ایران بر برقراری روابط دوستانه­تر میان ایران و ترکیه، در این دوره نیز شاهد برخی رویدادهای تنش­زا در روابط دو کشور هستیم. مواردی مانند شایعه حمایت ایران از حزب کارگران کردستان ترکیه بر علیه ترکیه، تجاوز مجدد هواپیماهای نظامی ترکیه به خاک ایران در سال 1378 و غیره.

یکی از مهمترین تنش­ها در این دوره را می­توان همراهی ترکیه با امریکا و اسرائیل در پشتیبانی از آشوب­های هیجدهم الی بیست و دوم تیر 1378 شمسی کوی دانشگاه تهران دانست، که دولت ایران این امر را دخالت در امور داخلی ایران قلمداد نموده و به شدت از آن ناراحت شد.

بلافاصله بعد از این رویداد، در تیرماه 1378 و به بهانه تعقیب و نابودی چریک­های پ.ک.ک، چهار فروند هواپیمای جنگی ترکیه به عمق پنج کیلومتری خاک ایران در منطقه سردشت وارد شده و با بمباران خاک ایران موجب شهادت پانزده نفر ایرانی می­شوند (بخشایشی اردستانی 1379، 156).



[1] .  Refah Partisi



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 706
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :علوم سیاسی

عنوان : مبانی و اصول جنبش نرم افزاری و تولید علم در علوم سیاسی

1-1-مقدّمه

همواره توسعه و رشد علمی مقدّمه و نوید بخش شکوفایی تمدّن­ها و جوامع بوده است. یکی از مهمترین رمزهای ظهور و شکوفایی هر تمدّنی، ضرورت تعلیم و تعلّم و توسعه­ی علمی است. با نگاهی به تمدّن اسلامی در سده­های میانه و تمدّن غرب امروز به این نکته می­توانیم پی­ببریم. در مقابل ضعف علمی یکی از مهمترین دلایل ناتوانی جوامع در عرصه­های مختلف داخلی و خارجی می­باشد و تا این ضعف جبران نشود امیدی بر حلّ مشکلات نخواهد بود. در این راستا در برخی از شاخه­های علمی مانند علوم دقیقه – ریاضیات، شیمی، فیزیک، پزشکی، شاخه­های مختلف مهندسی و… – میتوان دست به کپی­برداری زده و با به خدمت گرفتن دستاوردهای علمی دیگران بر ضعف علمی در این ابعاد غلبه کرد. امّا در حوزه­ی علومانسانی مسأله به گونه­ی دیگری است. ویژگی خاص علومانسانی ایجاب می­کند که این علوم را در بستر زمانی، مکانی و اندیشه­ای خود مورد بررسی قرار دهیم. کپی­برداری نابجا و استفاده­ی این علوم در شرایط زمانی، مکانی و اندیشه­ای دیگر، نه تنها نمی­تواند مشکلی را بر طرفکند حتّی باعث ایجاد بحران­ها و مشکلات گوناگون بیشتری نیز میشود.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 785
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :علوم سیاسی

عنوان : مشارکت سیاسی زنان در ایران پس از انقلاب: چالش‌ها و راه کارها

 

دانشگاه اصفهان

دانشکده علوم اداری و اقتصاد

گروه علوم سیاسی 

پایان نامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی

مشارکت سیاسی زنان در ایران پس از انقلاب: چالش‌ها و راه کارها 

استاد راهنما:

دکتر  سید محسن دوازده امامی 

استاد مشاور:

دکتر حسین مسعودنیا 

 

مهر1392

چکیده:

اگر چه موضوع مشارکت از قدمتی معادل حیات بشری برخوردار بوده و با مفاهیمی نظیر همکاری، همیاری و مساعدت مرتبط می‌باشد اما  از نیمه دوم قرن بیستم برای اکثر جوامع به موضوعی کلیدی تبدیل شده است. مشارکت همچنین دارای ابعاد مختلفی می‌باشد که یکی از مهم ترین آنها مشارکت سیاسی می‌باشد. مشارکت سیاسی امروزه به عنوان یکی از مهم ترین مؤلفه‌های مشروعیت هر نظام سیاسی محسوب می‌شود و با مفهوم توسعه سیاسی پیوند معناداری دارد لذا از آن جایی که توسعه سیاسی جوامع در گرو استفاده از تمامی ظرفیتهای انسانی آنها می‌باشد و با توجه به این که زنان نیمی از جمعیت هر کشور را تشکیل می‌دهند لذا جوامع برای رسیدن به امر توسعه سیاسی پایدار باید بسترها و زمینه‌های لازم برای مشارکت سیاسی این قشر از جامعه را فراهم آورده و در جهت رفع موانع موجود بر راه مشارکت سیاسی آنان تلاش نمایند. پیرو همین مسأله، موضوع پژوهش حاضر، مشارکت سیاسی زنان در ایران پس از انقلاب: چالش‌ها و راه کارها می‌باشد که به روش توصیفی- تحلیلی و در چارچوب نظریه فرهنگ سیاسی گابریل آلموند و سیدنی وربا انجام شده است و در پی پاسخگویی به این سؤالات است که مشارکت سیاسی زنان در ایران پس از انقلاب چه وضعیتی داشته و مهم ترین چالش فراروی مشارکت سیاسی زنان در ایران پس از انقلاب کدام چالش بوده است؟ و همچنین عملی ترین راه کار در خصوص رفع موانع موجود بر راه مشارکت سیاسی زنان کدام راه کار می‌باشد.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 811
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :علوم سیاسی

عنوان : مطالعه تطبیقی گفتمان‌های سیاسی غالب درخصوصانگیزه قیام امام حسین علیه‌السلام در روز عاشوا

 

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران مرکزی 

دانشکده علوم سیاسی ، گروه علوم سیاسی 

پایان نامه برای دریافت کارشناسی ارشد (M.A)

عنوان:

مطالعه تطبیقی گفتمان‌های سیاسی غالب درخصوص

انگیزه قیام امام حسین علیه‌السلام در روز عاشوا

 استاد  راهنما :

دکتر جهانبخش ایزدی 

استاد مشاور :

دکتر سیدعلی مرتضویان

 پاییز93

چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش های اجرا و نتایج به دست آمده) :

قیام امام حسین علیه السلام ، انگیزه انگیخته و پیامدهای معطوف به آن همواره در میان تاریخ دانان ،   تحلیل گران و صاحب منصبان دینی ، اجتماعی و سیاسی منشأ آراء متکثر و تلقیات متعددی بوده است .

پایان نامه فرا رو نیز با درک این مقام به واکاوی گفتمان هایی پرداخته که ناظر بر علل و عوامل شکل گیری حادثه عاشورا و حماسه کربلا بوده است ، گفتمان هایی که به باور نگارنده از جنس گفتمانی غالب و در فضای تحلیل و تبیین واقعه بازتاب یافته و بازتولید گردیده است .

طیف وسیعی از گفتان های عاشقانه ، عارفانه ، عاقلانه ، عالمانه ، فقیهانه ، مصلحانه و مصلحت جویانه در پهنه تاریخ پس از عاشورا انگیزه های قیام را نمایندگی نموده اند و هر یک به فراخور فهم خاصی از موضوع و یا از سر تعلق خاطر پردازش شده اند . گفتمان هایی که هر یک مفید و مستعید ، برگ ویژه ای از قیام و جلوه معناداری از جنبه های ثمر الاضلاع آن است . از این جهت عدم تنقیح و تنقید درست حماسه عاشورا نافی عظمت نهضت نیست و حدیث آن از هر زاویه که قرائت و رویت شود نا مکرر است . اینکه قیام امام حسین (ع) به قصد اصلاح امت محمدی ( ص ) و مکتب علوی بود یا اینکه برای رضای خالق گام برمیداشت یا اینکه هدف وی مبارزه با فساد و انحراف اموی و یا تشکیل حکومتی بر پایه های ایمان ، اسلام و اجتهاد بود در حاق واقعه منافاتی با یکدیگر ندارند .  هرچه بوده در مسیر کمال انسانی و جمال الهی بوده که آن امام همام از حیث تکلیف و منظر تشخیص به انجام آن مبادرت ورزیده .

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 1077
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :علوم سیاسی

عنوان : مهاجرت نخبگان و تاثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران

 

 

دانشگاه آزاد اسلامی

 واحد علوم و تحقیقات ایلام 

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی «M.A» 

عنوان:

مهاجرت نخبگان و تاثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران 

استاد راهنما:

دکتر سارا فلاحی 

زمستان 1393

چکیده

مهاجرت نخبگان در تاریخ معاصر ایران یک پدیده قابل توجه است؛ به طوری که در دوران جمهوری اسلامی ایران همواره سیر صعودی داشته و برای سیستم سیاسی حاکم بر جامعه ایران چالش های مختلفی ایجاد نموده است. نوشتار حاضر به دنبال پاسخ دو سوال اساسی است:1-مهاجرت نخبگان چه تاثیری بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دارد؟2- مهم ترین عامل مهاجرت نخبگان از کشورهای توسعه نیافته به کشورهای توسعه یافته چیست؟در پاسخ به سوالات فوق دو فرضیه محوری مطرح شد:1-مهاجرت نخبگان می تواند زمینه ساز تضعیف امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران شود.2-ترکیب عوامل فشار در کشورهای توسعه نیافته با عوامل کشش در کشورهای توسعه یافته و پدیده جهانی شدن و فروریختن مرزها مهم ترین عامل مهاجرت نخبگان است. با توجه به این که تحقیق حاضر یک تحقیق کیفی است لذا روشی که با استفاده از آن بتوان فرضیه مذکور را آزمایش نمود توصیفی-تحلیلی است.

کلمات کلیدی: مهاجرت، نخبگان، امنیت، امنیت ملی، مهاجرت نخبگان، جمهوری اسلامی

-1 بیان مسأله

پدیده مهاجرت و ترک سرزمین به‌صورت فردی یا گروهی همواره یکی از صورت‌های بنیادین اجتماعات بشری بوده که ریشه آن را باید در روح جستجوگر، ذهن پرسش‌گر و طبع ناراضی و کنجکاو انسان دانست. اگرچه در بسیاری مواقع مهاجرت‌ها ارادی و خودخواسته نبوده و ضرورت‌های اقلیمی، سیاسی، اجتماعی و یا اقتصادی افراد را مجبور به گریز از مکان خود نموده است، اما حتی در این موارد نیز یافتن شرایط بهتر و امید به ارتقای شرایط زیست، محرک انسان‌ها برای ترک سرزمین یا وطن خویش بوده است.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 797
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1395 | نظرات ()