نوشته شده توسط : admin

۸-۲-۲ تأثیر خود کارآمدی بر فرایندهای انگیزشی

انگیزش به معنای در نظر گرفتن هدف‌ها یا معیارهایی برای خود و استفاده از آن‌ها برای ارتقای عملکرد غرد است. برای مثال، انگیزش فرد در تحصیلات تا وقتی باقی است که معیارهای بالا، نتیجه مثبت احساس غرور از دست‌یابی به این معیارها، و احساس توان مندی از این دست‌یابی ها هم چنان در وی حفظ شود. از طرف دیگر، ملاک و انگیزه‌ی پایین وقتی به سراغ فرد می‌آید که معیارهایش پایین باشد، پاداش‌های بیرونی یا درونی کمی از انجام دادن کار حاصل شود یا فرد احساس کند که دست‌یابی به عملکرد موفق، غیرممکن است. (کیم،۲۰۰۳).

باورهای خود کارآمدی در نحوه‌ی مقابله‌ی افراد با موقعیت‌های مختلف در دست‌یابی به اهداف تأثیر می‌گذارند (پروین و جان[۱]، ۲۰۰۱، ترجمه‌ی جوادی و کدیور). آن‌ها هم چنین اثر وسیعی بر فرایندهای انگیزشی دارند. این فرایندها عبارت‌اند از:

۱-انتخاب: باورهای خود کارآمدی با انتخاب اهداف در ارتباط‌اند (یعنی افراد دارای باورهای خود کارآمدی بالا، اهداف پیچیده‌تری را، که متضمن تلاش بیشتری هستند، انتخاب می‌کنند).

۲-تلاش، پشتکار و عملکرد: افراد دارای باورهای خود کارآمدی بالا، تلاش و مداومت بیشتری در کارها دار ندو در مقایسه با افراد دارای باورهای خود کارامدی پایین، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند.

۳-هیجان: افراد دارای باورهای خود کارآمدی بالا در مقایسه با افراد دارای خود کارامدی پایین در زمینه‌ی انجام دادن تکالیف خلق و خوی بهتری دارند (یعنی اضطراب و افسردگی کمتری را تجربه می‌کنند).

۴-مقابله با موقعیت‌های فشار زا: افراد با باورهای خود کارآمدی بالا در مقایسه با افراد با باورهای خود کارامدی پایین، بیشتر می‌توانند با موقعیت‌های فشار زا و نومیدکننده کنار بیایند.

اگر افراد مطمئن باشند که می‌توانند از عهده‌ی تکالیف دشوار برآیند، تلاش جدی تری برای موفق شدن می‌کنند. به افرادی که در موقعیت خاصی (تحصیلی، ارتباطی، شغلی و…) کارایی شخصی ندارند، می‌توان آموزش داد که به توانایی خود برای موفق شدن بیشتر اعتماد کنند و بدین ترتیب، احساس ارزشمندی و امکان موفقیت خود را تقویت کنند (هالجین و ویتبورن، ۲۰۰۳، ترجمه سید محمدی، ۱۳۸۷).

[۱] Pervin & John

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 510
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

اهمیت و ضرورت تحقیق

بازی وسیله ای است برای یادگیری، آمادگی نسبت به زندگی، ابتکار، کسب  موفقیت و سرشار شدن ازشادی ونشاط، رشد اندام، اجتماعی شدن کودک، ارضای میل برتری جویی و خود نمایی، تسکین عواطف وبیرون ریختن ناراحتی ها، شناخت شخصیت کودک و رشد شخصیت او و مبارزه با رفتار­های اضطرابی کودک، به طور خلاصه بازی موجبات رشد همه جانبه کودک را در بعد جسمی، عاطفی، اجتماعی، عقلی و اخلاقی را فراهم می آورد (بهشتی، ۱۳۶۶، ص،۳۱). بازی جدید ترین فعالیت برای رشد خلاقیت کودکان است، هیچ چیز به اندازه خلاقیت کودکان را سر زنده و با نشاط نمی کند، شادی، نشاط، عشق، تلاش و کوشش در نیروی خلاقیت نهفته است، اگر کمی بیشتر برای بچه ها وقت بگذاریم و به بازی آنها اهمیت بدهیم و وسواس خود را برای شرکت بچه ها در فعالیت های رسمی و حافظه پروری کم کنیم تصمیم بهتری گرفته ایم، چون خلاق ترین و پاک ترین اندیشه های یک بزرگسال آن دسته از اندیشه هایی است که به اندیشه های کودکی شباهت دارد، زندگی فرزندان ما فقط غذا ولباس نیست برایشان وقت بگذاریم به اندازه کافی در کنار آنها حضور داشته باشیم ودر بازی آنها شریک شویم و این نکته را بخاطر داشته باشیم که بازی بچه ها را به بازی نگیریم، چون بازی اساسی ترین کار تعلیم وتربیت کودکان است (سادات­ماجدی،۱۳۹۰).

از تماشای بازی کودکان می توان دریافت که بازی یک موضوع محرک و تشویق کننده است. بچه ها در اثر بازی به مقدار زیادی از نظر عاطفی ارضاء می شوند، هر چند تفاوت های موجود در بازی های کودکان همیشه روشن و واضح نیستند یا به راحتی درک نمی شوند ولی این احتمال وجود دارد که بتوان کار کرد های متمایز تری را که بازی برای کودک دارد تشخیص داد (شریدان، مترجم: توکلی۱۳۸۲).

کودکان ضمن بازی با همدیگر خصایل زندگی جمعی را کسب می کنند، توافق با یکدیگر، احترام به اندیشه های سایر کودکان، ابراز حسن نظر نسبت به بازی های دیگران و کمک همه جانبه به آنها را کسب می کنند. خردسالان به تدریج از محیط و اشیاء و پدیده های پیرامون خود، از وسایل واسباب خانه، از کار بزرگسالان معلومات معینی جمع آوری می کنند (بوندارنکو، مترجم: باباجان؛۱۳۶۷).

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 395
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

جامعه مورد پژوهش

در این تحقیق جامعه موردتحقیق تمام مراکز پیش دبستان(۱۰ مرکز) شهرستان فراشبند را شامل می شود.

نمونه و روش نمونه گیری

از تمام مراکز به صورت تصادفی دو مرکز برای نمونه انتخاب می شود واز هر مرکز ۳۰کودک انتخاب می شود.

 

ابزار اندازه گیری یا روش های عملی جمع آوری داده ها:

پرسش نامه فرم A خلاقیت تورنس

روش اجرای پژوهش

در این پژوهش، روش نیمه آزمایشی می­باشد .تمام مراکز پیش دبستانی شهرستان فراشبند را به عنوان جامعه انتخاب کرده و از بین این مراکز دو مرکز را به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب می کنیم و از این دو مرکز ۳۰ دانش آموز را انتخاب کرده و یک گروه را به عنوان گروه آزمایش و گروه دیگر را به عنوان گروه کنترل انتخاب می کنیم و سپس نحوه اجرای کار با آزمون فرم A خلاقیت تورنس  را برای هر دو گروه توضیح داده و بعد از هر دو گروه پیش آزمون می گیریم و بعد از این کار به مدت ۱۴جلسه بازی های مورد نظر را با گروه آزمایش اجرا کرده و بعد از اتمام اجرای بازی ها از هر دو گروه پس آزمون می گیریم. بازی­های آموزشی گروه سنی ۶-۴ سال بر اساس اهداف آموزشی انتخاب و به کودکان هر گروه آموزشی، آموزش داده و اجرا می­شوند. گروه ۵-۴ سال (۱۵نفر) و گروه ۶-۵ سال (۱۵نفر) برای هر گروه ۱۴ بازی در ۱۴ جلسه درنظر گرفته می­شود و جلسه­ی ابتدایی برای معرفی و جلسه نهایی نیز برای تمرین و اصلاح اجرا صورت می­گیرد.

روش تحلیل  یافته ها

دراین تحقیق ازآمارتوصیفی برای تجزیه و تحلیل داده ها و تحلیل کواریانس برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها و تعیین معنا داری بین پیش آزمون و پس آزمون برای هر دو گروه استفاده می شود.

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

تعریف نظری مفاهیم

بازی :

هر نوع فعالیتی که توسط کودکان به منظور تفریح انجام می گیرد بازی نامیده می شود. مربیان ورزش از بازی تلقی جامع تری دارند. آن ها معتقدند که: بازی عبارت است از فعالیتی که افراد با میل و رغبت در اوقات فراغت انجام می دهند. بازی در معنای دقیق کلمه شامل فعالیت هایی است که واجد مولفه های ذیل باشد: ۱٫اختیاری ۲٫دلپذیر ۳٫فاقد سازمان (انگجی،۱۳۸۵ص۱۴).

بازی آموزشی:

بازی آموزشی شامل مجموعه فعالیت های سازمان یافته آموزشی در  غالب بازی های انفرادی و گروهی که هدف آموزشی خاصی را دنبال می نمایند،مثل آموزش اشکال هندسی واعداد زوج وفرد وآموزش کمیت(شامل مفاهیم دور ونزدیک وراست چپ وبالا وپایین) وسایر آموزش هایی که با واحد کار دانش آموزان پیش دبستانی همنوایی دارد(مهجور،۱۳۸۰).

خلاقیت:

فعالیت پویایی است که مستلزم پردازش ذهنی هشیارانه و نیمه هشیارانه است. در خلاقیت تمام مغزدرگیرمی شود. ند هرمان [۱] نویسنده کتاب مغز خلاق، خلاقیت را به صورت زیر تعریف می کند: خلاقیت به معنای واقعی کلمه مستلزم خلق ایده و متجلی ساختن آن و در نتیجه وقوع یک پدیده است (ادوارد لامزدین، مونیکالامزدین، ، مترجم، ارباب شیرانی۱۳۸۶ص ۱۷ ).

پیش دبستان:

برنامه آموزشی در دوره پیش دبستان برنامه ای است برای کودکان ۳ تا ۶ سال که در دوره پیش دبستان هستند. برنامه ای است کودک محور که از رویکرد بازی و فعالیت پیروی می کند و بر رشد کلی و همه جانبه کودک متمرکزاست (کول، ترجمه مفیدی، ۱۳۸۰، ص۱۹).

۱-.Ned herman

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 479
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

تعریف عملیاتی مفاهیم:

 بازی:

منظور از بازی در این پژوهش بازی های مبتنی بر واحد کار دانش آموزان و مبتنی بر آموزش کلاسی کودکان پیش دبستان می باشد. سعی می شود از بازی های خلاق استفاده شود. برای مثال: استفاده از حلقه برای آموزش مسافت و دوری و نزدیکی (چندین حلقه را پشت سر هم قرار داده و از بچه ها می خواهیم که از حلقه ای به دیگر بپرند، در ضمن به تدریج فاصله حلقه ها را بیشتر می کنیم).

بازی آموزشی:

بازی آموزشی برای آموزش به افراد، مخصوص کودکان در یک موضوع درسی خاص طراحی گردیده است، یا به آن ها کمک می کند تا مهارتی را کسب نمایند.

 

 

 خلاقیت:

نمره ای است که آزمودنی از آزمون فرم A خلاقیت تورنس کسب میکند.

پیش دبستان:

گذراندن دوره آموزش های پیش دبستان توسط دانش آموزان پایه اول ابتدایی در مراکز پیش دبستانی.(طرح اساس پیش آمادگی مصوب وزارت آموزش و پرورش)

متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 374
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

    فصل دوم

 چارچوب نظری وادبیات پژوهش    

 

آموزش و پرورش پیش از دبستان:

اموزش وپرورش پیش از دبستان در ساختار آموزشی بسیاری از جوامع و کشورهای پیشرفته از جایگاه بسیار ارزشمند وحساسی برخوردار است.

یافته های پژوهشی،نشانگر اهمیت و ضرورت این دوره ازآموزش در شکل دهی موفقیت های تحصیلی کودکان در سال های ورود به آموزش رسمی،خصوصا دوره ابتدایی می باشد.

شناخت صحیح کودکان،یادگیری های غیر مستقیم اصولی در این مقطع سنی بسیار اهمیت دارد.تقریبا همه متخصصان تعلیم و تربیت براین باورند که تجارب و یادگیری های دوران کودکی به عنوان مهم ترین عامل تعیین کننده شخصیت و سلامت روانی افراد جامعه به شمار می آید.

همه ما به این حقیقت اذعان داریم،اولین محیطی که پایه های شخصیتی کودک شکل می گیرد و رشد و شکوفایی می یابد نهاد خانواده است.به عبارت ساده تر،نخستین مربی و معلم کودک والدین اوست.فرایند تربیت کودک در خانواده مستلزم آگاهی و شناخت والدین در مقابل رسالت خطیری است که بر عهده دارند.

بدیهی است که هرچه شناخت و اطلاعات والدین در زمینه پرورش و تربیت کودکان خردسال فزونی  یابد،کودکان در شرایط مناسب تری از نظر جسمی،روحی و ذهنی به رشئد و پویایی خواهند رسید.

قابل ذکر  است که هرچه تعامل و همگامی بین والدین و مربیان بیشتر باشد تربیت و پرورش کودکان به درجه مطلوب تری می رسد،لذا مساله تربیت کودک و توجه به خصوصیات جسمی و روحی و عاطفی کودکان در شمار مهم ترین مسائل تربیتی و اجتماعی قرار دارد که کمترین غفلت و تسامح،قابل چشم پوشی نیست.باید توجه داشت که توجه به شناخت هر چه بیشتر و آموزش مناسب کودکان پیش دبستانی از نشانه های قوت و غنای فرهنگ و نظام آموزش ئ پرورش هر جامعه است.

بنابر این تلاش در جهت آموزش مفاهیم و برنامه ریزی های لازم و ایجاد تسهیلات ضروری برای کودکان پیش دبستانی،گامی است در جهت برخورداری جامعه از سلامت جسمانی و بهداشت روانی،چون ارزش و بقای هر جامعه ای به افراد تربیت یافته،بصیر و شایسته آن جامعه مربوط است(مصلحی و همکاران،۱۳۸۴).

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 614
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

تعریف آموزش و پرورش پیش از دبستان:

آموزش و پرورش پیش از دبستان عبارت است از آموزشی که از زمان تولد تا شروع اولین سال های دبستان یعنی تا پایان شش سالگی ادامه می یابد.در چنین سال هایی کودکان مراحل مهم و حساس زندگی خود را از جهات شخصیتی،اجتماعی و آموزشی پشت سر می گذارند.

با توجه به خصوصیات رشد و یاد گیری کودکان،این دوره سنی در کشورهای مختلف به گونه های متفاوتی طبقه بندی شده است که در اینجا به نمونه ای از متداول ترین طبقه بندی اشاره می گردد(مفیدی،۱۳۹۰).

 

 

تولد تا ۱۸ ماهگی

 

کودکان شیرخوار

 

۱۸ماهگی تا ۳ سالگی

 

کودکان نوپا

 

۳سالگی تا ۴سالگی

 

کودکان نوباوه

 

۴سالگی تا ۶سالگی

 

کودکان آمادگی

 

 

آدامز(۱۹۶۵) معتقد است که تعیین گروه سنی کودکان می تواند به مباحثه در  آموزش های پیش دبستانی و دوران کودکی پایان دهد.سه،چهار و پنج سالگی را سنین پیش دبستانی می شناسد(مفیدی،۱۳۸۱)

متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 412
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

ظهور مراکز پیش دبستان:

در تاریخ آموزش و پرورش دوران کودکی،کودکستان ها نسبت به مهد کودک ها ریشه های عمیق تری دارند.اگر چه آغاز رشد کودکستان ها در اروپا ثمره ی تفکر و نوشته های کمینیوس،پستالوزی و هربارت می باشد ولی در حقیقت این فردریک فروبل آلمانی بود که اولین کودکستان را در سال ۱۸۳۷ در آلمان بنا نهاد و از همان زمان نام کودکستان «باغ کودکان» معمول گشت.

کارها و عقاید فروبل،زمینه ساز کوشش های مربیان دیگر و تاسیس کودکستان ها در سایر کشورها گردید(مفیدی۱۳۷۲،ص۳۴)

ایتارد[۱] با تاکید  بر آموزش از طریق تحریک حسی ،شالوده آموزش وپرورش کودکان عقب مانده ذهنی را بویژه در برنامه های پیش دبستان استحکام بخشید.مونته سوری نیز به عنوان یک پزشک درسال ۱۸۹۷به مساله عقب ماندگی ذهنی توجه نمود.وی با مطالعه ی آثار پیشینیان اظهار می دارد که باید عقب ماندگان ذهنی رابیشتر به عنوان یک پدیده پرورشی در نظرگرفت(منبع پیشین).

 

 

 

 اهداف آموزش وپرورش دردوره پیش از دبستان:

شناخت حواس وپرورش مهارت استفاده ازآن.

پرورش مهارت های زبان.

توسعه تواناییهای جسمانی.

توجه به محافظت اندامها(بهداشتی،ایمنی،تغذیه ای).

شناخت محیط زیست وتوجه به حفظ آن.

درک مفاهیم اساسی علوم وریاضی.

توسعه­تواناییهای­ذهنی(مشاهده،قدرت­تمرکز،طبقه­بندی،استدلال،حل مساله،خلاقیت،پرسش گری و…..). شناخت فرهنگ ومساله های میهنی ومذهبی.

پرورش ذوق هنری ودرک زیبایی ها.

شناخت مقررات وقوانین اجتماعی وتوسعه روابط اجتماعی.

پرورش مهارت های زندگی (توانایی تصمیم گیری،توانایی خودآگاهی ، توانایی ایجاد روابط بین فردی و…..)(دفتر برنامه ریزی وتالیف کتب درسی،۱۳۸۱).

۱-.itard

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 394
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

توجه به رشد کودک در دوره پیش از دبستان :

کودک در سال های قبل از دبستان، مرحله پر جوش و خروش شخصیت خود را طی می کند و به بازی که طبیعی ترین شیوه نمایش احساسات و تمایلات است گرایش بیشتری نشان می دهد.

روانشناسان به ما هشدار می دهند که نخستین سال های زندگی کودک مهم ترین دوره آموزشی به شمار می روند. در صورتی که امکانات صحیح در دسترس آنان قرار گیرد شخصیت و یادگیری و هوش ، بسط و گسترش قابل ملاحظه ای می یابد. عواملی که چگونگی رشد را تحت تاثیر  قرار می دهند بی شمارند و با همدیگر ارتباط متقابل دارند. تفکیک اثرات این عوامل از یکدیگر کاری بس مشکل و حتی محال است .

به همین دلیل همیشه رفع و اصلاح یک رفتار ناپسند مشکل تر از طرح فعالیت هایی به منظور ایجاد یک عادت پسندیده می باشد. در همین زمینه در قرآن کریم آمده است « هر گاه برگردانده می شدند به آنچه که ازآن نهی می شدند، دوباره به آن دچار می گشتند » .

مارکانکو نیز معتقد است که باید در راه تربیت صحیح تلاش کرد تا این که بعد به تربیت مجدد پرداخت که به مراتب دشوارتر است، تربیت مجدد احتیاج به قدرت بیشتر، دانش بیشتر و حوصله بیشتر دارد(مفیدی،۱۳۷۵).

 

بازی

در گذشته نه چندان دور کار روزانه مردان و زنان و حتی کودکان پایان­ناپذیر به نظر می­رسید. کوشش و تلاش جهت ادامه زندگی آنچنان شدید بود که توجه به بازی، هدر دادن وقت تلقی می­شد. اکنون که با پیشرفت­های چشمگیر در علم روان­شناسی و علوم تربیتی و همچنین استفاده از جنبه­های آموزشی و تربیتی بازی، عقیده و نظر عمومی نسبت به این فعالیت انسان تغییر کرده است. اطلاعات فراوانی که امروزه دربارۀ بدن انسان و چگونگی رشد و تکامل آن به دست آورده­ایم بیش از پیش ضرورت بازی را برای کودکان روشن کرده است.

صرفنظر از مسائل فوق، خواه کودکان اجازه بازی داشته باشند و یا نداشته باشند، آنان به هر حال به طرقی خود را با بازی مشغول خواهند کرد. در حقیقت بازی برای کودک مانند نفس کشیدن امری طبیعی و از ضروریات رشد است، از دیدگاه کودکان نوعی فعالیت است که برای انجام آن ،کودک حتی تحمل مشکلاتی را بر خود هموار می­کند (مقدم و ترکمان،۱۳۸۶).

بازی بهترین شکل فعالیت کودکان در سنین پیش از دبستان است. در جریان بازی نیروهای جسمی و روحی کودک یعنی دقت، حافظه، تصور، نظم و ترتیب به سر می­برند و رسالت تغییر و دگرگون ساختن آن را بر عهده دارند (بوندرانکو، باباجان، ۱۳۸۰).

کودک از طریق بازی به شخصیتی متعادل دست پیدا می­کند و تعادل و مهارت­های لازم را برای زندگی در کنار دیگران در محیط­های غیر از خانه و در کنار افرادی غیر از والدین کسب می­کند، لذا کودک از طریق بازی به رشد اجتماعی لازم دسترسی می­یابد.

کودکی که از بازی می­هراسد، هرگز رشد سالم ندارد و از لحاظ روانی بیمار است و باید فوراً به درمان او می­پرداخت. به عقیده وودورث، حتی تخیل کودک نوعی بازی است و می­توان گفت بازی معمولاً اگر دائما هم نباشد، شامل عامل تخیل و اختراع است (شعاری نژاد، ۱۳۸۵).

 

متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 468
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : admin

تعریف بازی

در فرهنگ و بستر، بازی به صورت­های زیر تعریف شده است:

۱-حرکت، جنبش و فعالیت به مثابه حرکت عضلات

۲-آزادی یا محدودیتی برای حرکت و جنبش

۳-فعالیت یا تمرین برای سرگرمی، تفریح یا ورزش (مهجور، ۱۳۷۵).

بهترین توصیف برای بازی توسط گاروی در سال ۱۹۷۷ ارائه شده است.

  • بازی خوشایند و لذت بخش است.
  • بازی هیچ هدف بیرونی ندارد و متوجه هیچ­گونه هدف عملی نیست، بلکه انگیزش ذهنی کودک است.
  • بازی خودجوش و داوطلبانه است و بازیگر خود نوع آن را انتخاب می­کند.
  • بازی کردن مستلزم درگیری فعالانه بازیگر است (مجیب، ۱۳۷۷).

بازی عبارت از هر نوع فعالیتی است که برای تفریح و خوشی و بدون توجه به نتیجه نهایی صورت می­گیرد. انسان به طور داوطلبانه وارد این فعالیت می­شود و هیچ نیروی خارجی یا اجباری در آن دخیل نیست (ایراندوست، ۱۳۷۸).

هر نوع فعالیتی که توسط کودکان به منظور تفریح انجام گیرد، بازی نامیده می­شود.

مربیان ورزش از بازی تلقی جامع­تری دارند. آنها معتقدند که، بازی عبارت است از فعالیتی که افراد با میل و رغبت در اوقات فراغت انجام می­دهند (انگجی، عسگری، ۱۳۸۵).

تاریخچه بازی

بازی را می­توان به گذشته­های دور حتی از بدو تولد و پیدایش انسان نسبت داد.

در حقیقت بازی جزئی از زندگی انسان از بدو تولد تا زمان مرگ است. در کل تاریخچه بشریت مندرج انسان از نظر فیزیولوژیکی نیاز به جنبش و حرکت دارد و بازی خمیر مایه تفکر است. تشکیل اجتماعات اولیه بشری شکل جدیدی از بازی را پدید می­آورد. بازی­های گروهی به صورت بازی­های نمایشی از عبادت ارواح، پرسش اشیاء گرفته تا رقص شکار و رقص جنگ، مجموعه­ای از راه­های برآوردن نیازهای جسمانی و ذهنی افراد را هم گرداند. خواه به این مجموعه بازی نام دهیم و خواه نام دیگر، در اصل مطلب تفاوت چندانی پدید نمی­آید.

 متن کامل پایان نامه



لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 470
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()